Onko Nokia vaihteeksi pelin paikka?

Osakkeen juuttuminen kapeaan markkinahaarukkaan on teknisen analyysin herkkupala.

Suomalaissijoittajien ikisuosikki ja sarjapettäjä Nokia on toiminut Pörssihaukan teknisen analyysin havaintomallina. Laajasti seurattu, liikkeiltään vauhdikas ja hiukan omalaatuinenkin suuryhtiö soveltuu tehtävään loistavasti. Jos TA tarjoaa hitustakaan etua Nokian kanssa vehkeilevälle, todistaa se menetelmän hyödyt.

Maaliskuun 25. päivä, muutama viikko sivuston avaamisen jälkeen, Pörssihaukka kehotti karttamaan osaketta, vaikka useimmat arviot yhtiöstä olivat myönteisiä. TA:n mukaan osake jatkoi laskutrendissä. Tappiollisen osarin vauhdittamana osake sukelsikin päälle viidestä eurosta alimmillaan liki neljään euroon.

Toukokuusta asti kurssi on seilannut kapeassa markkinahaarukassa hiukan päälle neljässä eurossa Nokialle hyvin ominaisesti. Se on teknisesti aina äärimmäisen kiintoisa tilanne.

Tämä sisältö on maksullinen: kirjaudu sisään tai aloita jäsenyys.


2 thoughts on "Onko Nokia vaihteeksi pelin paikka?"

 1. Heikki sanoo:

  Pitihän se ostaa pelisiivu hitusen alle 4,5! Mihin asettaisit stop lossin?

  1. Heikki Ikonen sanoo:

   Rohkea rokan syö – toivotaan tässä tapauksessa ainakin!

   Stoppari on vähän vaikea kysymys. En yleensä niitä enää käytä, koska valkkaan osakkeet yleensä ottaen niin, että lyhytaikaiset liikkeet saavat olla mitä ovat.

   Tietysti jos ja kun Nokian kohdalla nyt kyseessä on selkeästi spekulaatio, vaikkakaan ei kovin riskialtis ottaen huomioon yhtiön viime vuosien osingonmaksun, niin tilanne on vähän toinen.

   Luultavastihan käy niin, että jos osari on pettymys, sukeltaa kurssi saman tien useita prosentteja alle tuon nyt tukitasona toimineen noin 4,40 euroa. Sitten vain on valitettavasti jo vähän myöhäistä, koska markkinat kyllä liikkuvat niin lujaa tulosjulkistusten yhteydessä, että piensijoittajalla ei ole mitään saumaa ehtiä mukaan.

   Ei Nokia kuitenkaan niin huono yhtiö ole ollut, että kurssin sukeltaessa kannattaisi panikoida saman tien. Kovaa pudotusta seuraa yleensä korjausliike ylös muutaman päivän sisällä, ja sitten on parempi myydä, jos siltä tuntuu.

   Palaan asiaan heti osarin julkistuttua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Pörssihaukka
Y-tunnus 1666554-1
info@porssihaukka.fi

Tietosuojaseloste

Kaupan ehdot

2019 © Pörssihaukka