Kasvuosakkeet

Kasvuyhtiöt eivät erityisesti ole mukavuusalueeni, koska vahvasti kasvavat yhtiöt tai ainakin sellaiseksi oletetut hinnoittellaan markkinoilla herkästi niin korkealle, että se karkottaa ainakin minut. Kasvu on tietysti tärkeä elementti hyvälle osakesijoitukselle, mutta usein myös yliarvostettu.

Kovaa kasvua on vaikea pitää yllä pitkiä aikoja, ja sen hiipuminen johtaa osakkeen rajuun uudelleenhinnoitteluun eli kurssit sukeltavat hurjasti. Ylihinnoittelun vuoksi markkinapaniikeissa kasvuosakkeet kuuluvatkin aina pahimpiin romahtajiin, vaikka yhtiöillä menisi aivan hyvin. Kun osinkotuotto yleensä jää olemattomaksi, riskit ovat kovat.

Mutta kasvuyhtiötkin voivat olla mielekkäästi hinnoiteltuja. Se on tälle listalle pääsyn ehto. Yleensä maltillinen hinta edellyttää suuren yleisön ja talousmedian vähäistä kiinnostusta yhtiötä ja toimialaa kohtaan. Syynä voi olla myös liiketoiminnan suhdanneherkkyys.

Kasvuyhtiön määritelmä on makuasia. Minusta jo viidenkymmenen prosentin liikevaihdon kasvu kymmenessä vuodessa oikeuttaa kasvuyhtiöksi, mutta yleensä määritelmää käytetään vain, jos kyseinen lukema on kolmenumeroinen. Tällä listalla jokainen yhtiö on vähintään kolmenkertaistanut liikevaihtonsa tuossa ajassa, joten ne täyttävät varmasti kasvuyhtiön nirppanokkaisimmatkin kriteerit.

Kaikki listan yhtiöt ovat ruotsalaisia. Se johtuu yksinomaan siitä, että Pohjanlahden takaa löytyy runsaasti loistavia kasvuyhtiöitä, ja usein vielä kohtuuhintaan. Eivät nämä ainoat ole. Listalle ne ovat päässeet ennen kaikkea laatuunsa nähden maltillisen hinnoittelun vuoksi. Pidän muutamia jopa naurettavan halpoina näin vuoden alussa 2019.

Lista on aakkos- ei paremmuusjärjestyksessä. Noin puolet yhtiöistä ei ole näissä mallisalkuissa, vaan ne löytyvät myöhemmin lisättyinä ostosuosituslistasta nimeä klikkaamalla!

Markkinoiden heilunnan vuoksi osakkeet saattavat olla ajoittain turhan hintavia. Osakkeiden ostopaikat määrittelee ostosuosituslista ja sen muutoksia selittävät markkina-analyysit!

***

Tämä sisältö on maksullinen: kirjaudu sisään tai aloita jäsenyys. Jos olet vanha tilaaja, kirjaudu ensin sisään, jolloin voit uudistaa tilauksesi myös luottokortilla.


Sijoituskohteet
Muut
Pörssihaukka somessa

Pörssihaukka
Y-tunnus 1666554-1
info@porssihaukka.fi

Tietosuojaseloste

Kaupan ehdot

2024 © Pörssihaukka