Varman Päälle -yhtiöt

Tämä lista sisältää viisi yhtiötä, joita pidän riskitasoltaan hyvin matalina ja samalla tuotoiltaan niin hyvinä, että ne muodostavat osakesalkulle yhden graniittisen kivijalan. Matala riski ei tässä tarkoita betaa eli osakekurssin matalaa heiluntaa, vaikka sekin näille yhtiöille sinänsä ominaista on. Matalariskisyys tarkoittaa yhtiön fundamentaalista vakautta eli kykyä tasaisen vahvaan ja ennustettavaan tulokseen ja osinkoon, sekä osakkeen maltillista hintaa.

Osakekurssien suuntaa en ennusta kuin vuosien mitassa jo siksi, että arvoyhtiöiden kurssikehitys saattaa olla todella pitkään vaisua. Mutta todellinen tuotto on toinen asia.

Listaa ei olekaan tarkoitettu pelurille vaan kärsivälliselle osinkosijoittajalle, joka hyödyntää korkoa korolle -tekijää eli sijoittaa osingot takaisin osakkeisiin. Toki nämä pelaamiseenkin sikäli soveltuvat, että riskit rajoittuvat lähinnä spekuloijan omiin taitoihin.

Valuuttakurssien vaikutusta en ole huomioinut, koska lista on tarkoitettu vuosien pitkäjänteiseen sijoittamiseen, ja valuuttakurssit heiluvat ylös ja alas. Vuosien perspektiivissä sillä ei ole merkitystä. En suosittele murehtimaan valuuttojen vaikutusta osakekurssin laskennalliseen hintaan.

Kaikki Pörssihaukan vakiosalkut on tarkoitettu pysyviksi. Listalta yhtiöt katoavat vain, jos niiden taloudellisissa perusteissa tapahtuu heikennyksiä, jotka tulkitsen pysyviksi. Tällaiset tapaukset tietysti käydään tarkasti läpi.

Osakkeet on valittu kolmesta pörssistä: Helsingin, Tukholman ja New Yorkin, koska ne ovat kaikkien arvopaperivälittäjien listalla, ja kyseiset maat noudattavat osinkojen verotuksessa verosopimusta toisin kuin mm. Saksa, Tanska ja Norja.

Lista on aakkos- ei paremmuusjärjestyksessä. Noin puolet yhtiöistä ei ole näissä mallisalkuissa, vaan ne löytyvät myöhemmin lisättyinä ostosuosituslistasta nimeä klikkaamalla!

Markkinoiden heilunnan vuoksi osakkeet saattavat olla ajoittain turhan hintavia. Osakkeiden ostopaikat määrittelee ostosuosituslista ja sen muutoksia selittävät markkina-analyysit!

***

Tämä sisältö on maksullinen: kirjaudu sisään tai aloita jäsenyys. Jos olet vanha tilaaja, kirjaudu ensin sisään, jolloin voit uudistaa tilauksesi myös luottokortilla.


Sijoituskohteet
Muut
Pörssihaukka somessa

Pörssihaukka
Y-tunnus 1666554-1
info@porssihaukka.fi

Tietosuojaseloste

Kaupan ehdot

2024 © Pörssihaukka