Mikä on Pörssihaukka?

Mikä on Pörssihaukka?

Pörssihaukka on täyden palvelun verkkojulkaisu, joka tarjoaa sijoittamiseen ja talouteen elimellisesti liittyviä analyyseja, artikkeleita ja kommentteja. Ne auttavat sijoituskohteiden valinnassa ja kaupanteon ajoituksessa, sekä valaisevat sijoittamisen ja talouden monisyistä maailmaa kauttaaltaan.

Pörssihaukka on suunnattu erityisesti piensijoittajille, mutta se tarjoaa arvokasta sisältöä kaikkien kokoluokkien sijoittajille markkina- ja yhtiöanalyyseillaan.

Markkina-analyysien perusta selviää osiossa Teknisen analyysin ABC. Yhtiökohtaiset analyysit löytyvät pysyvistä mallisalkuista ja yksittäin julkaistavista yhtiöarvioista.

Sisältöä ilmestyy noin kerran päivässä, ajankohtaisuudeltaan lähes reaaliajassa. Osa materiaalista on maksumuurin takana, osa ei.

Sivuston päätoimittajana ja -analyytikkona toimii sijoittaja, taloustoimittaja ja tietokirjailija Heikki Ikonen.

Miten Pörssihaukka eroaa muista?

Pörssihaukka erikoistuu valtavirtaa vastaan soutaviin analyyseihin, koska se on ainoa tapa menestyä keskimääräistä paremmin sijoittajana. Pörssihaukka ei koskaan kulje lauman mukana.

Pörssihaukka on maksullinen, koska se on ainoa tapa turvata palvelun riippumattomuus. Mainostajat tai yhteistyösopimukset eivät vaikuta julkaisun sisältöön tai valikoimaan.

Koska Pörssihaukan ansaintalogiikka pohjaa maksumuuriin eikä kauppakohtaisiin provisioihin tai yritysten palvelumaksuihin, Pörssihaukan ja asiakkaan välille ei synny eturistiriitaa. Asiakkaanamme sinua ei koskaan rohkaista liian aggressiiviseen sijoittamiseen, eivätkä yhteistyökumppaneiden tarpeet hämärrä analyysien objektiivisuutta.

Markkinoiden liikkeitä ei voi ennustaa?

Talous muistuttaa säätä. Siinä on arvaamattomuutensa, mutta myös paljon toistuvuuksia ja säännönmukaisuuksia. Ne voi tunnistaa ja ennakoida kokemuksen, tietovirran ja hyvien analyysimenetelmien pohjalta.

Suhdanteet eri muodoissaan ja mitoissaan aaltoilevat kohtalaisen samanlaisilla rytmeillä, kun niitä tarkastellaan pitkillä aikaväleillä. Ilmiön syihin voi perehtyä osioissa Sijoittamisen ABC ja Teknisen analyysin ABC.

Talouden ja markkinoiden ennustaminen ja analysoiminen ei ole virheetöntä millään menetelmällä, mutta se ei ole myöskään lottoa.

Talous muistuttaa säätä: jokaista kuuroa on mahdotonta ennustaa, mutta niin suhdanteet kuin vuodenajat ovat ennakoitavissa. Kuva: Wikipedia Commons.

Innostaako Pörssihaukka nopeaan kaupankäyntiin?

Pörssihaukan markkina-analyysit tarkastelevat kaiken mittaisia trendejä, myös lyhyitä. Pörssihaukka ei markkinoi nopeaa kauppaa eli treidaamista, koska piensijoittajalle sen kustannukset ovat yleensä ottaen liian korkeat.

Pörssihaukka suosittelee suhteellisen harvatahtista kauppaa tai osta ja pidä -strategiaa. Sijoittaminen on aina maratonia, jossa kunnon tuotot vaativat aikaa. Pikavoittojen tavoittelu on riskialtista.

Tästä huolimatta Pörssihaukka tarjoaa myös lyhyen aikavälin analyyseja, sillä markkinoiden kokonaiskuvan hahmottaminen vaatii myös lyhyempien trendien havainnointia. Asiakkaana voit päättää itse, kuinka arvioita hyödynnät.

Onko Pörssihaukalla sijoitusstrategia?

Ehdottomasti. Niin yhtiö- kuin markkina-analyyseissa Pörssihaukka nojaa malttiin ja tarpeettomien riskien ehkäisyyn. Epävarmoja ja kalliita kohteita on vältettävä. Sijoittamisessa riittää riskejä ilman, että niitä erikseen niskaansa haalii.

Riskinhallinta on sijoittamisen avaintaito. Hinnoittelu on sen oleellinen osa. Se koskee niin yhtiöiden valintaa kuin kauppojen ajoitusta.

Pörssihaukan osakkeiden arvonmääritys pohjaa arvosijoittamisen luojan Benjamin Grahamin malliin, joskin nykypäivän tarpeisiin soveltaen.

Miksi Pörssihaukka seuraa pääosin ulkomaalaisia yhtiöitä?

Helsingin pörssin valikoima on hyvin kapea etenkin suurempien yhtiöiden kohdalla, ja yleinen ongelma on myös laadun ja hinnan kehno suhde. Suomestakin löytyy hyviä sijoituskohteita, mutta suurempi valikoima takaa ratkaisevasti enemmän hyviä vaihtoehtoja.

Perinteiset analyysitalot keskittyvät Suomeen konservatiivisuuden ja monesti myös rahoituspohjansa vuoksi. Ulkomaalaiset yhtiöt eivät maksa suomalaisille analyysitaloille.

Lisäksi Suomessa monet lupaavat yhtiöt ovat vielä nuoria ja pieniä. Se tekee niiden arvioinnista vaikeampaa kuin asemaltaa vakiintuneiden yhtiöiden. Tällöin sijoittajan riskit ovat suuremmat.

Koska strategiana on kaihtaa riskejä, Pörssihaukka ei juuri seuraa alle kymmenen vuoden historian omaavia yhtiöitä epävarmuustekijöiden vuoksi. Se perustuu pitkän ja laajan sijoittajakokemuksen opetuksiin.

Kuinka voi seurata mielekkäästi kymmeniä yhtiöitä?

Yhtiökohtaisissa fundamenttianalyyseissa Pörssihaukka keskittyy vuosien mittaisiin trendeihin lyhytaikaisten raporttien ja ohjeistusten sijaan. Pitkät trendit muuttuvat hitaasti, hyvillä yhtiöillä eivät juuri lainkaan. Valtavirran analyysien yleinen ongelma on, että ne ylikorostavat lyhytaikaisia muutoksia ja odotuksia.

Tällainen fundamenttistrategia yhdistettynä tekniseen analyysiin tekee mahdolliseksi perata kustannustehokkaasti valtavat määrät informaatiota niin markkinoiden kuin yhtiöiden tasolla.

Pörssihaukka toimii kuten kaikki haukat. Se katsoo korkealta, keskittyy oleelliseen ja iskee terävästi.

Kokemus ja riskinhallinta ovat valttia – myös osakekaupoissa. Kuva: Leevi Ikonen, Midjourney AI


Muut
Pörssihaukka somessa

Pörssihaukka
Y-tunnus 1666554-1
info@porssihaukka.fi

Tietosuojaseloste

Kaupan ehdot

2024 © Pörssihaukka