Kotimaiset osinkotykit

Osinkosijoittaja ei vilkaisekaan yhtiöitä, jotka eivät maksa osinkoa. Vahva ja vakaa osinkovirta on monella tavalla sijoittajan paras kaveri. Se varmistaa hyvän tuoton heikkonakin aikoina, kun kurssit sukeltavat kaikilla yhtiöillä.

Osinkotuotto on kurssikehitystä ja kasvuosakkeita palvovassa sijoittamisen valtavirrassa aliarvostettu elementti. Joidenkin mukaan osinkoa voi verrata silmänkääntötemppuun, koska se siirtää rahaa omistajan taskusta toiseen. Heidän mukaansa on aina parempi, kun kaikki tulos investoidaan kasvuun.

Se ei ole totta. Korkea osinko toki viittaa tavallisesti vaatimattomaan kasvuun, mutta myös vahvaan kannattavuuteen ja pääoman tuottoon. Tällaiset yhtiöt ovat usein alihinnoiteltuja. Se juuri mahdollistaa korkean osinkotuoton.

Hitaasti kasvavat yhtiöt eivät ole kurssiraketteja, minkä vuoksi monet analyytikot vierastavat korkean osingon arvo-osakkeita. Loiva kurssikäyrä ei kuitenkaan merkitse salkun heikkoa kasvua, kuten usein virheellisesti asiaa tulkitsevat jopa rahoituksen ammattilaiset.

Kuuden prosentin vakaa osinko, jollaista vähintään tarjoavat kaikki tämän listan osakkeet, jo itsessään takaa osakkeelle keskimääräisen tuoton. Korkoa korolle -tekijän avulla eli osingot uudelleen sijoittamalla pääoma liki tuplaantuu kymmenessä vuodessa ilman osingon tai osakekurssin nousua, jos osinkoveron leikkurivaikutusta ei lasketa. Osakesäästötilin toteutuessa sekään ei tuoton kumuloitumista rasita.

Kroonisesti halvat korkean osingon arvo-osakkeet ovat sijoittajalle ikuisesti vihreä puutarha. Niitä voi ostaa aina lisää osingoilla tai muilla rahoituskanavilla. Hyvät osinkoyhtiöt ovat klassisia osta ja pidä -osakkeita.

Tähän listaan kerätyt viisi suomalaista yhtiötä maksavat perinteisesti korkeaa ja edes jossain määrin kasvavaa osinkoa. Historian perusteella niiden osinkotrendi on varsin ennustettava.

***

Tämä sisältö on maksullinen: kirjaudu sisään tai aloita jäsenyys. Jos olet vanha tilaaja, kirjaudu ensin sisään, jolloin voit uudistaa tilauksesi myös luottokortilla.


Sijoituskohteet
Muut
Pörssihaukka somessa

Pörssihaukka
Y-tunnus 1666554-1
info@porssihaukka.fi

Tietosuojaseloste

Kaupan ehdot

2024 © Pörssihaukka