Goldman Sachsin suositukset jälkijunassa

Hyvä startti on tärkeä myös sijoittamisessa. Kuva: Sander.v.Ginkel, CC Attribution-Share Alike 3.0, Wikipedia Commons.

Sijoittajapalvelu ei voi pärjätä ilman itsenäisyyttä. Se pätee myös tällaiseen puitteiltaan vaatimattomaan, jos kohta sitäkin kunnianhimoisempaan palveluun. Toisia peesaamalla joutuu väistämättä perässähiihtäjäksi.

Tästä syystä en anna käytännössä koskaan painoa ulkopuolisille arvioille, vaikka ne saattavat kiinnostaa tai parhaassa tapauksessa kohdistaa huomion aiemmin tuntemattomaan tai ainakin omassa näkökentässä paitsioon jääneeseen yhtiöön. Arviot on kuitenkin tehtävä aina ja vain omin nokkinensa.

Lähtökohdan etu havainnollistui analyysitaloista arvovaltaisimpiin kuuluvan Goldman Sachsin nostaessa ydinsuosituksiinsa kolme terveydenhuoltoalan yhtiötä, joista kaksi on ollut Pörssihaukan suositusyhtiöitä jo reilusti ennen viime kuukausina koettua rajua kurssinousua.

Kyseessä ovat Amgen ja United Health Group, joista Goldman Sachs on käsittääkseni innostunut aivan tuoreeltaan. Pörssihaukan silmissä pahasti jälkijättöisesti, vaikka yhtiöt yhtä laadukkaita toki ovat nyt kuin ennen rallia.

Pörssihaukassahan ne ovat saaneet jo jonkin aikaa odota-suosituksen. Osta-suositus tuli paljon halvemmalla hinnalla.

Goldman antaa Amgenille tavoitehinnaksi 270 dollaria ja UNH:lle 330 dollaria. Näkemystä en kummemmin riitauta, koska en itse määrittele tavoitehintoja. Mielestäni ne sijoittajille tyrkytettävää huumetta, josta ei ole kuin haittaa.

Ihannepaikat jo kaukana takana

Kyllä tavoitehinnat varmasti aikanaan toteutuvat näiden osakkeiden kohdalla. Toinen asia, koska ja millaisten kurssiliikkeiden jälkeen.

Vuosien takaisesta kokemuksesta voin vilpittömin mielin sanoa, että tarkkaan seurattujen isojen analyysitalojen vihjeiden perässä ravaamalla piensijoittaja ei voi pärjätä ainakaan erityisen hyvin. Väite nostaa yleensä vastalauseiden myrskyn, mutta vaikkapa kyseisten osakkeiden kohdalla ostoajankohta on auttamatta jos ei huono niin varmasti jo kaukana optimaalisesta.

Sen tietysti kertoo jo takana oleva hurja ralli. Jollaisia kuitenkin herkästi pidetään ostosignaaleina. Mutta ihmekö tuo, kun niin tekevät kunnianarvoisat instituutiotkin, kuten nyt Goldman.

Pörssihaukan näkemystä Amgenista ja UNH:sta hintoineen Goldmanin arvio ei mitenkään muuta. Toki laajasti seuratun analyysitalon suositukset varmasti edesauttavat rallia, joten kiitos vain. Ylikuumentumisen seurauksena pikavoittojen lunastamisen suosittelukin mahdollistuisi, vaikka niiden kanssa sietää olla varovainen.

Kolmantena suosituksen saanutta Dentsply Sironaa en tunne, mutta jo reilusti alle prosentin reaalinen osinko sulkee sen pois tarkemman seulomisen listaltakin.


2 thoughts on "Goldman Sachsin suositukset jälkijunassa"

 1. Mikko Broms sanoo:

  Hyvä !

  Kun itsekin seurailen näitä ulkomaisia ”auktoriteettejä” olen pannut merkille samaa, esim. kun Louis Navellier kehoittaa myymään tai ostamaan jotain niin se on kyllä lukijan omalla vastuulla kyse on tosin sen lmaisjulkaisusta.

  Mikko Broms

  1. Heikki Ikonen sanoo:

   Kiitos!

   Kyllä se on tosiaan oma vilpitön kokemus myös. Tietysti tämä on vähän hassua sanoa sijoittajapalvelun pyörittäjältä, mutta noihin ulkoisiin täkyihin oppi suhtautumaan hyvin kriittisesti. Mistä se sitten tietää, saavatko kyseisten palvelujen luksusasiakkaat parempia vihjeitä, mutta noiden ilmaisten palvelujen kohdalla on varmasti syytä olla varovainen.

Vastaa

Sijoituskohteet
Sijoitusstrategiat
Muut
Pörssihaukka somessa

Pörssihaukka
Y-tunnus 1666554-1
info@porssihaukka.fi

Tietosuojaseloste

Kaupan ehdot

2023 © Pörssihaukka