Pelipaperikatsaus: Amgenista voitto plakkariin

Biolääkejätti tuo pelipaperien neljännen mukavan pikavoiton

Pelipaperikatsaus tulee nyt lyhyenä ja vain yhdestä syystä. Noin kymmenen prosentin voiton tällä hetkellä tarjoava Amgen käy teknisesti jo sen verran kuumana, että on viisainta lunastaa.

Amgen korkkasi jo 250 dollaria, ja tuskin enää oleellisesti ylemmäs kipittää tässä trendissä. Joka tapauksessa riski reippaampaan korjausliikkeeseen alas alkaa kasvaa.

Tässä tilanteessa treiderin kannattaa lunastaa voitto ja katsella potentiaalisempia kohteita. Noin kymmenen prosentin tuotto, pohjasta ylikin, on kuukauden parin sijoitusajalle hunajaa.

250 väljä hinta

Lunastushinnaksi laitan 250 taalaa, joka on sikäli väljä, että hiukan sen allekin voi liipasinta painaa. Nyt kurssi on vielä sen päällä.

Se voi toki jatkaa vielä jonkin matkaa ylemmäs, mutta sellaista ei tässä kohtaa kannata suuremmin murehtia. Näissä hinnoissa se pyörinee jonkin aikaa, ainakin toivon mukaan, että ehtii lunastaa.

Pitkässä salkussa Amgenilla ei ole mitään hätää. Pelipapereissa dynamiikka kulkee toisin. Kovan nousun jälkeen osakkeen potentiaali heikkenee aina.

Ja jenkkimarkkinan jättivalikoimassa ehdokkaista harvoin pula iskee. Siksi pelipaperit keskittyvät vain sinne – ja tietysti Degiron halpuuden vuoksi.

Microsoft rallattaa

Maksimaalisen lunastuspaikan saalistamisessa on oma riskinsä, kuten Pfizerin raju sukellus osoittaa. Amgenin sauma kannattaa käyttää heti.

Pfizer alkaa kutitella taas ostopaikkaa. Ihmeen vahva on sen laskutrendi etenkin koronakohu huomioiden. Mutta kuvaa hyvin, kuinka vaikeaa markkinoiden liikkeitä on arkijärjellä päätellä.

Microsoft kiskaisi riehakkaasti jo päälle 220 taalan. Sen lunastuksella ei ole kiire, vaikka tuskin IT-jättikään tässä trendissä suurta loikkaa ottaa.

Microsoftilla on yliostetuksi vielä matkaa

Mitään tavoitehintaa en pelipapereissakaan aseta, mutta nousun pitäisi vielä kurkottaa jonkin matkaa.

Verizon jarruttaa jo voimakkaasti 57 taalassa kuten odotin. Se on edelleen makeassa saumassa.

Kovasti yllätyn, jos telejätti ja osinkokone tuosta juuri alemmas niiaa. Ylöspäin lähtevä trendi on paljon ilmeisempi liikkeiltään varsin säännönmukaisella osakkeella.

Lowe´s luultavasti seuraava

Uusia pelipapereita on tähään hätään nosta. Tarjokkaita sinänsä riittää, mutta saumat eivät ole ihanteelliset vielä. Ehkä ensi viikolla jo.

Elintarvikeyhtiöiden kova matalapaine kiusaa, mutta muutenhan pelipaperit ovat lähteneet kivasti liikkeelle. Neljäs voitto hyvällä marginaalilla on aika varmasti enemmän mihin kokematon treideri yltää – ja todella matalalla riskillä Pörssihaukan ydinstrategian mukaisesti.

Lowe´s ja Microsoft aika varmasti turvottavat kassaa aika pian ilman yllätyksiä. Rautakauppakonserni lienee seuraava, nyt jo hyvin kirineenä.

Kovin kummoisella panoksella ei ole tarvinnut pelata kuitatakseen Pörssihaukan tilausmaksun. Eivätkä voitot tähän lopu, markkinoiden rotaatio pitää siitä huolen.

Pörssihaukan pelipaperit ovat pitkän salkun suositusyhtiöitä, mutta sopivissa markkinatilanteissa niillä tavoitellaan pikavoittoja tyypillisesti joidenkin viikkojen aikaikkunassa. Ostorajahintojen päällä ne eivät kelpaa enää ostettavaksi treidaamisen kannalta.

Myyntisuositukset tulevat aikanaan teknisen analyysin perusteella. Pelipapereiden välittäjäksi Pörssihaukka suosittelee Degiroa tai muuta riittävän halpaa välittäjää.

Yhtiöt ostojen ylärajahintoineen:

Amgen: 229 dollaria – NYT LUNASTUS 250 DOLLARISSA!

Flower Foods: 24 dollaria

Hershey: 151 dollaria

Hormel Foods: 48,50 dollaria

Lowe´s: 155 dollaria

Microsoft: 215 dollaria

Pfizer: 36 dollaria

Verizon: 58,50 dollaria

 

Aiemmat pelipaperit:

Berkshire Hathaway – Osta alle 180 dollaria, lunastus 200 dollaria

Abb Vie – Osta alle 90 dollaria, lunastus 105 dollaria

Johnson & Johnson – Osta alle 147 dollaria, lunastus 160 dollaria


4 thoughts on "Pelipaperikatsaus: Amgenista voitto plakkariin"

 1. igor styrman sanoo:

  Amgen 11.4% kuitattu (ennen kuluja). Aika hyvin toimi ihan käytännössä.

  1. Heikki Ikonen sanoo:

   Kiitos! Ihan hyvin meni. Saa nähdä vieläkö kiipeää ylemmäs, mutta treiderin ei sellaista kannata liika miettiä. Katto siellä vastaan tulee aina, täytyy hakea tilalle uusia ylimyytyjä osakkeita.

 2. peekoo sanoo:

  Amgen myyty juuri. Reilu 11% tuotto (miinus kulut).
  Kiitoksia hyvästä pelipaperista. Uutta matoa koukkuun.

  1. Heikki Ikonen sanoo:

   Hienoa kiitos! Kytiksellä ollaan kuin teinipoika tanssiparketin kupeessa.

Vastaa

Muut
Pörssihaukka somessa

Pörssihaukka
Y-tunnus 1666554-1
info@porssihaukka.fi

Tietosuojaseloste

Kaupan ehdot

2024 © Pörssihaukka