Päivän tulossatoa

Ponsse möyrii, pino kasvaa

Pöllipinot syntyvät jatkossakin tehokkaasti Ponssen koneilla

Metsäkoneyhtiö Ponssen raportti oli aika ominainen syklien vahvastikin viskomalle sektorille. Vuositasolla luvut olivat oikein hyvät ottaen etenkin huomioon, kuinka tukalassa raossa monet sykliset yhtiöt ovat olleet.

Loppuvuosi sujui puolestaan alkua heikommin. Tilauskanta, liikevaihto ja kannattavuus olivat pehmeät, ja etenkin Venäjän konemarkkina takkuaa. Ponssella on ollut hiukan omiakin prosessiongelmia, mutta niiden pitäisi jäädä taakse.

Koko vuoden liiketulos oli hiukan edellisvuotta parempi, osakekohtainen tulos koheni parikymmentä prosenttia. 1,86 euron eps asettuu luonnikkaasti Ponssen pitkään linjaan.

Samoin tekee täysin odotettu 0,85 euroon edellisestä 0,80:sta noussut osinko. Sykliseksi yhtiöksi Ponsse on varsin ennustettava ja monin osin vakaa, ja siis mieluisa sijoituskohde.

Yhtiön odotukset kuluvalle vuodelle ovat maltilliset. Liikevaihdon ja -tuloksen se arvioi pysyvän samalla tasolla kuin 2019.

Alueelliset erot ovat isoja. Venäjä näyttää tällä hetkellä Ponsselle heikolta lenkiltä kuten Nokian Renkaillekin, joille molemmille se on tärkeä markkina. Mutta täytyy visusti muistaa tilanteiden kääntyilevän yllättävän nopeasti.

Ponssen toimialalla suhdanteiden ennustaminen on perinteisesti vaikeaa, niin yhtiölle itselleen kuin muillekin. Laatuyhtiöön on kuitenkin helppo luottaa harmaammaltakin vaikuttavina aikoina.

Teknisen analyysin kannalta Ponsse on taas liki ihanteellinen, koska markkinaliikkeet ovat yhtiön liiketoimintaa säännönmukaisempia. Tästä syystä Ponsse on saanut säästeliäästi osta-suosituksia – siihen ei kannata sotkeutua toisten intoillessa.

Odota-suositus olikin nopeasti päällä edellisen äkkiä täyttyneen kurssimontun jälkeen. Raporttipettymyksen ansiosta ostopaikkoja on taas aukeamassa. Ne tuttuun tapaan ostosuosituslistassa ja markkinakatsauksessa.


Vastaa

Sijoituskohteet
Sijoitusstrategiat
Muut
Pörssihaukka somessa

Pörssihaukka
Y-tunnus 1666554-1
info@porssihaukka.fi

Tietosuojaseloste

Kaupan ehdot

2023 © Pörssihaukka