Päivän tulossatoa

Käteisekspertti lapioi rahaa omistajilleen

Käteisekspertti Loomisin Q3 oli muikea, muttei mitenkään yllätyksellinen. Tämä loistava yhtiö takoo tasaisen varmaa tulosta, juurikaan suhdanteiden heittelemättä.

Samaan aikaan kun maailma tulvii talouden ankeutta ja synkkiä ennusteita, Loomisin liikevaihto ja tulos nakuttavat kymmenkunta prosenttia ylös niin kuluneella kvartaalilla kuin jokseenkin varmasti myös koko 2019.

Loomis kasvaa sekä orgaanisesti että yritysostojen kautta. Jälkimmäiset ovat tietysti kasvun riskisempi muoto, mutta taitavasti yhtiö on kauppansa tehnyt, ja kassaansa vaarantamatta. Jo vuosia omassa salkussani ollut Loomis jaksaa ihastuttaa häiriöttömällä ja kannattavalla kasvullaan.

Loomisin menestys on myös sikäli ilonaihe, että kyseessä on suuren yleisön silmissä kuolevaksi oletettu toimiala ja siten yhtiökin. Kun Loomisin ottaa esiin sijoittajakeskusteluissa, vastaansa saa yleensä tuhahduksia – käteisen käyttöhän loppuu kovaa kyytiä.

Tietysti trendi on osaltaan tämä, mutta vain osa suurta kuvaa. Todellisuudessa käteisen määrä maailmassa lisääntyy yhä vauhdikkaasti, ja monissa kasvavissa talouksissa aivan erityisesti.

Ja vaikka pitkällä aikavälillä käteisen käyttö vähentynee digitaalisten maksujärjestelmien seurauksena, Loomisin kaltainen ekspertti saattaa hallita aika harvojen yhtiöiden hallitsemaa markkinaa vielä hyvin pitkään.

Toisaalta Loomiskin on mukana uusien maksujärjestelmien kehittämisessä. Innovatiivisen ja vakavaraisen yhtiön sopeutumiskykyä ei kannata vähätellä.

Pörssihaukka luottaa lukuihin

Pörssihaukan osakepoiminnan ydin on, että menestyksensä todistaneet yhtiöt tekevät niin hyvin todennäköisesti jatkossakin. Loomis on konseptin mallitapaus. Sen kohdalla kannattaa luottaa lukujen todistusvoimaan eikä johtopäätöksiin tulevaisuuden suunnasta. Niin kauan kuin yhtiö jatkaa tuttua rataa, on turha murehtia sen kohtaloa maailman muutoksissa.

Loomis on ollut kroonisesti aliarvostettu. Vahvaa ja kaiken kukkuraksi hyvää osinkoa maksavaa kasvuyhtiötä on saanut staattisten yhtiöiden hinnalla. Nyt tilanne on hiukan muuttunut kurssin raketoitua viime kuukausina.

Loomis nousi Pörssihaukan suosituksiin pian sivuston aukeamisen jälkeen huhtikuun alussa. Se on saanut sen jälkeenkin useita osta-suosituksia. Halvimmillaan Loomis on maksanut osta-suosituksen saadessaan 300 kruunua. Hiukan sen päällä osake vetkutteli kuukausia.

Tänään, markkinoiden riehaantuessa raportista, osakekurssi kiskaisi jo 400 kruunuun. Optimiaikaan Pörssihaukan suositusta seuranneelle kurssinousu on jo yli 30 prosenttia.

Vakaan kasvuyhtiön kurssi todistaa markkinoiden tehottomuutta

Teknisesti osake on jo aika kuuma, eikä ole saanut vähään aikaan osta-suositusta. Ei se kallis silti fundamentaalisesti edelleenkään ole, koska osakekohtaista osakekohtaista tulosta kertyy jokseenkin satavarmasti tänä vuonna reilusti päälle kaksikymmentä kruunua.

Ilman ihmettä ensi vuonna 30 kruunua lähestyy. Tällaista yhtiötä sai todellakin vielä vajaa kaksi kuukautta sitten noin 300 kruunulla. Se kertoo kaiken oleellisen markkinoiden väitetystä tehokkuudesta.

Ali- ja ylihinnoiteltuja yhtiöitä on kaikkina aikoina maailma väärällään. Pörssihaukka keskittyy ensin mainittuihin.


Vastaa

Muut
Pörssihaukka somessa

Pörssihaukka
Y-tunnus 1666554-1
info@porssihaukka.fi

Tietosuojaseloste

Kaupan ehdot

2024 © Pörssihaukka