Päivän tulossatoa

värkkää nyt

Kotien tuunaajat suuntaavat Amerikassa Lowe´siin.

Kauppa se on kun kannattaa – kun kauppias on sellainen kuin Lowe´s. Amerikkalainen rautakauppaketju on kaikenpuolisessa vakaudessaan sijoittajan unelmayhtiöitä. Kasvu ei ole vauhdikkainta mahdollista, mutta konservatiiviseen alaan nähden tuhtia, ja alati kovalla kannattavuudella. Näin oli tuoreessakin osarissa, joka kelpasi markkinoille kuin hunaja karhulle.

Vertailukauteen nähden liikevaihto kasvoi 2,3 prosenttia ja osakekohtainen tulos 3,9 prosenttia. Luvut eivät ole hurjia, mutta pitkällä aikavälillä Lowe´sille ominainen tasaisesti kasvava vahva kassavirta takaa omistajalle muikeat tuotot.

Yhdysvaltojen hyvänä pysynyt kotimarkkinatilanne näkyy vähittäiskaupassa, mutta pärjääminen ei silti ole Lowe´sille suhdanneluonteista, vaan normaali tila, johon tulee edes säröjä harvoin. Linja jatkuu.

Ohjeistus on kasvun jatkuminen siten, että tämän vuoden eps asettuu haarukkaan 5,54 – 5,74 dollaria. Ei ole syytä epäillä yhtiön näkemystä valoisasta tulevaisuudestaan, vaikka Yhdysvaltojen talouteen kohdistuu suurempia epävarmuuksia kuin vuosiin.

Lowe´s ei ole juuri hetkahtanut edes taantumissa. Kotien kohentaminen kuuluu kuluttajien säästölistoilla viimeisiin rasteihin. Tämän yhtiön omistajan ei tarvitse hermoilla.

Osake loikkii, yhtiö ei

Lowe´s kuuluu osinkoaristokraattien ripeimpiin osingon kasvattajiin. Sille ei näy muutosta jo siksi, että yhtiö ostaa isolla kouralla omia osakkeitaan. Sen mahdollistaa muhkea kassavirta yhdistettynä hyvin maltillisiin investointitarpeisiin.

Sijoittajat ottivat raportin vastaan euforisesti – osake kiskaisi pörssin autessa yli kymmenen prosentin nousun 110 dollarin nurkkaan. Yhtiön varmuuteen nähden sen osakekurssi tekeekin huimia loikkia, mistä Pörssihaukka on suuresti onnellinen.

Alennusmyynnit mahdollistavat keskimääräistä paremmat tuotot, joita Lowe´sin kaltaiset osakkeet tarjoavat varmasti oikeaan aikaan ostettuna. Eikä juuri turvallisempaa sijoituskohdetta löydy. Lowe´s kuuluu ihanteellisiin pelipapereihinkin, jos sellaista kaipaa.

Pörssihaukalla on ollut Lowe´sille osta-suositus osakkeen niiattua sadan dollarin alle. Seuraavaa alennusmyyntiä joutunee jonkin aikaa taas odottamaan.


Vastaa

Sijoituskohteet
Sijoitusstrategiat
Muut
Pörssihaukka somessa

Pörssihaukka
Y-tunnus 1666554-1
info@porssihaukka.fi

Tietosuojaseloste

Kaupan ehdot

2023 © Pörssihaukka