Markkinakatsaus: Defensiiviset jylläävät epävarmuudessa

Defensiiviset eli suhdannevapaat yhtiöt ovat pelokkaiden markkinoiden halinalleja.

Rauhattomuus on markkinoilla jatkunut, joskin huomattavasti lieventyneenä kuten Pörssihaukka odotti. Volatiliteetti eli VIX-indikaattori putosi alle 20 pisteen, mutta ei kovin paljon sen alle toistaiseksi, joten reippaampia nousujakaan ei indeksitasolla ole nähty. VIX tuskin hetkeen villiintyy, mutta tekniset indikaattorit ovat yhä sen verran korkealla, että jonkinlainen piikin mahdollisuus lähiviikkoina pysyy. Myös USA:n korkojen trendi-indikaattorien perusteella hermoilu saattaisi vielä voimistua tuonnempana.

Osakeindeksien lyhyet oskillaattorit ovat nyt niin korkealla, että ne putoavat alas muutaman viikon sisään, jolloin indeksien tässä paniikissa tehdyt pohjat vielä kenties testattaisiin. Mutta senkään varaan ei kauheasti kannata laskea.

Ilman ihmettä heinäkuussa alkanut laskeva keskipitkä trendi on joka tapauksessa loppupäässä, mutta viimeiset liikkeet voivat olla reippaita, siis alas. Toisaalta liike voi jo aivan hyvin jatkua nyt hissukseen ylöspäin juuri indeksitasolla. Teknisesti trendien päät ovat aina hankalimpia.

***

Tämä sisältö on maksullinen: kirjaudu sisään tai aloita jäsenyys. Jos olet vanha tilaaja, kirjaudu ensin sisään, jolloin voit uudistaa tilauksesi myös luottokortilla.


Vastaa

Muut
Pörssihaukka somessa

Pörssihaukka
Y-tunnus 1666554-1
info@porssihaukka.fi

Tietosuojaseloste

Kaupan ehdot

2024 © Pörssihaukka