Tämä vähintään kerran viikossa päivitettävä lista sisältää kaikkien Pörssihaukan suosittelemien yhtiöiden markkinatilannearviot. Suositukset perustuvat Pörssihaukan tekniseen analysiin. Pääosin suosituksia on kahta lajia: osta tai odota. Kolmas, mutta harvemmin esiintyvä suositus on ylikuumentunut.
Ostosuosituslistalla on tällä hetkellä 16 suomalaista, 14 ruotsalaista, yksi italialainen, yksi kiinalainen ja 32 yhdysvaltalaista yhtiötä, sekä kolme ETF-rahastoa.
Yhtiöt on jaettu neljään luokkaan: varman päälle, kasvuyhtiöt, osinkotykit ja sykliset.
***
Tämä sisältö on maksullinen: kirjaudu sisään tai aloita jäsenyys. Jos olet vanha tilaaja, kirjaudu ensin sisään, jolloin voit uudistaa tilauksesi myös luottokortilla.
Sinun täytyy kirjautua sisään kommentoidaksesi.
Terve. Onkohan minulla ollut vain huonoa tuuria?
Hankin ostosuosituksista viime vuonna AT&T:n osakkeita noin 29:- hinnalla. Kova osinkotykki päätti leikata osinkoa ja kurssikin lähti alamäkeä. Tänään 27,01.
Seuraavaksi toukokuussa Alibabaa. Nyt on kasvuyhtiö halpa (211). No, aina ei voi voittaa. Tänään 148:-
Seuraavaksi Realty hintaan 67,77. Tuo nyt ei ole tietenkään pudonnut kuin reilut 3 %, mutta, mutta…
Onko minulla ollut vain huono tuuri ja tullut poimittua juuri ne paperit, jotka eivät käyttäytyneetkään odotetusti? Olisiko sitä plussalla vai miinuksella, jos olisi ostanut jokaista paperia, mikä viimeisen vuoden aikana on saanut ostosuosituksen?
Sanoisin, että huonoa tuuria. Alibaban tilanne on ulkoisesta paineesta peräisin – ja osin voi olla kyse vain sijoittajien pelosta. Osake kyllä on halpa, ellei valtio yhtiötä aja polvilleen.
AT&T on ollut pettymys, osingon leikkaaminen keskeisesti osa sitä.
Realtyn kuten muidenkaan osakkeiden notkahdukset sinänsä ole huonoa tuuria vaan enemmän normaali osa sijoittamista. Tavoittelen aina pohjahintoja, mutta aivan nappiin ne harvoin menevät, kohtalaisen usein aika lähelle kuitenkin.
Ja kun rytinöitä tulee kuten nyt on tapahtunut, niin liki kaikki osakkeet tulevat alas, kovaa. Sille ei mitään voi.
Olisit ihan taatusti plussalla, jos hajautusta on tarpeeksi ja sijoitusaika vaikka puoli vuottakin. Viime syksyn alennusmyynnistä ostetuista löytyy kurssinsa tuplanneitakin, lukemattomat kymmeniä prosentteja. Toisaalta osinkotykkien idea on osinko, ja mm Realty on todella luotettava osinkokone.
Kiitos vastauksesta. Noinhan se varmaan menee. Jätin tarkoituksella kertomatta, että toki ostin viime vuoden lopulla myös Axfoodia (193) ja Tractor Suply Companya (135) eli kyllä ihan osuviakin poimintoja on tullut suosituksista tehtyä.
Realty toki tuottaa osinkoa ihan mukavasti eli nelisen prosenttia, mutta ei sentään hurjasti, varsinkin kun noiden jenkkien kanssa tulee vähän verotuksessa takkiin. Olisi muuten hyvä, kun noihin ostosuosituksiin liittäisit jonkinlaisen arvion myös osinkotuottoprosentista.
No hyvä että on myönteisiäkin kokemuksia. Ja kyllä niitä jatkossa riittää, kun aika kuluu. Sijoittaminen on maratonia. Jos katsot Pörssihaukan ainakin vuoden vanhoja suosituksia, niin kyllä niistä valtaosa on plussalla, monet aika rajustikin – matalasta riskistä huolimatta.
Osinkotykkien kurssikehitys ei toki yleensä huimaa, mutta se kuuluu asiaan. Mitä korkeampi osinko, sen hitaammin kasvava yhtiö. Toisaalta osinkotuotto on hyvin vakaata ja varmaa, yleensä. Korona teki tosin ilkeää jälkeä, ei kuitenkaan likikään kaikissa.
Osinkoprosentit tuon esiin yleensä markkinakatsauksissa osta-suosituksen ohessa, nimenomaan osinkotykkien. Ja ne löytyvät valmiiksi laskettuna mm Yahoon osakehausta, googlaa vain hakusanoilla, esim. ”realty stock yahoo” tai ”AT&T stock yahoo”.
Realtyn osakekurssinkin varmasti kehittyy myönteisesti ajan mittaan, mutta tuskin vauhdikkaasti. Kurssikeskeisessä strategiassa kannattaa panostaa kasvuyhtiöihin, joissa kuitenkin riskinä on tyypillisesti korkea hinta ja sitä kautta pettymyksen mahdollisuus. Kartan kalliita kasvuosakkeita, mutta aina niissä hintaa jonkin verran riittää.
Nyt kun United Health Group on taas ostokelpoinen niin siitä ei hieno kasvuyhtiö hevin parane ja hintakaan ei ahdista. Samat sanat piakkoin osta-suosituksen saavista Microsoftista ja Lam Researchista. Ja Latourista ja Investorista -jne. Upeita pitkän perspektiivin kohteita.
Kuten Alibabakin. Ellei valtio sitä murjo tehohoitoon.