Viikon tulossatoa

Tärkeät dokumentit tarvitsevat paljon tilaa ja osaamista

Osinkotykki Iron Mountainin omaperäinen liiketoiminta, tietojen varastointi ja hävittäminen, on hiukan suhdanneherkkää, muttei merkittävästi. Koronan suonenisku jäi paljon pelättyä vähemmäksi.

Hitaasti kasvava REIT paransi lukujaan jo viime vuoden puolella. Hyvä ote piti myös Q1 huolimatta epidemian edelleen jatkuneista kysyntähaitoista.

Liikevaihto kasvoi prosentin, liikevoitto neljä prosenttia ja tässä yhtiömallissa oleellinen, osingonmaksukyvyn määrittävä AFFO kaksi prosenttia. Se oli 0,81 dollaria osakkeelta, joten tämän hetken kvartaaliosinko 0,6185 dollaria ei tee tiukkaakaan.

Vaikka korona edelleen vaikeuttaa liiketoimintaa, yhtiö odottaa vahvaa vuotta: liikevaihto + 5-9% ja AFFO osaketta kohti 7-12%, jolloin se asettuu haarukkaan 3,25 – 3,42 dollaria.

Pysyy osinkotykkinä

REIT:it maksavat liki koko vapaan kassavirtansa osinkoina jo lain niin vaatiessa. Iron Mountainin hitaasti kasvavalla mutta tuhdilla osingolla ei ole huolta.

Osake on noussut rajusti. Viime vuoden puolella se sai lukuisia osta-suosituksia alle 30 dollarissa, halvimmillaan 25 taalassa tarjoten tuolloin liki 10 prosentin osinkoa.

Ei osaketta voi vieläkään kalliiksi sanoa, mutta osinkotuoton pudottua jo kuuteen prosenttiin hintaa voi pitää neutraalina eli alennuksessa se ei enää ole. Osta-suositusta IRM ei saa ennen korjausliikettä.

Teknisesti osake käy jo varsin lämpinä, mutta ylikuumentuneeksi sitä en vielä luokittele. Jos niin käy, kurssivoiton lunastusta kannattanee miettiä.

New York palasi arkeen

Energia kuuluu vahvasti syklisiin sektoreihin. Myös New Yorkin sähkö- ja kaasuhuollosta vastaavaa Consolidated Edisonia se koskee, vaikkei järin voimakkaasti.

Koronan lyötyä talouden jarrut pohjaan yhtiö sai nokkaansa jonkin verran etenkin yrityspuolen kysynnän sakattua. Mutta tilanne on jo Q1 normalisoitunut jos ei kokonaan niin huomattavasti.

Liikevaihto koheni shokkikvartaalista toistakymmentä prosenttia 3,677 miljardiin dollariin. Se on tavanomainen talvikauden luku.

Raportoitu eps 1,23 ja vertailukelpoinen eps 1,44 dollaria ylittävät kymmenkunta prosenttia vertailukauden. Ne kertovat arjen palanneen maailmantalouden hermokeskukseen.

Suhdanne voi parantua edelleen

Con Edin kvartaali palasi tavallisiin lukuihin

Siihen uskoo yhtiön ohjeistuskin, joka ennustaa 2021 vertailukelpoiseksi epsiksi 4,15 – 4,35 dollaria. Odotus ei ole hyvä eikä huono.

Suhdanteen edelleen kohentuessa ennuste voi osoittautua alimitoitetuksi. Siinä tapauksessa osakkeessa on nousuvaraa, mutta vauhdikas kohde Con Ed ei ole.

Luotettava osinkoyhtiö kylläkin, ja neljän prosentin osingolla kohtuuhintainen joskaan ei halpa. Osinko jatkaa ylöspäin, mutta hitaasti.

Osta-suositus tulee sopivasta korjausliikkeestä.

Hyvää viikonalkua!


Vastaa

Sijoituskohteet
Muut
Pörssihaukka somessa

Pörssihaukka
Y-tunnus 1666554-1
info@porssihaukka.fi

Tietosuojaseloste

Kaupan ehdot

2024 © Pörssihaukka