Päivän tulossatoa

Vakuutuskonserni Sampon Q3 oli odotetusti kehno johtuen Nordean heikosta tilanteesta. Kolmen kvartaalin osakekohtainen tulos jäi markkina-arvoin laskettuna 1,44 euroon, kun edellisenä vuonna sitä kertyi 1,92 euroa.

Vakuutustoiminta pyörii hyvin, mutta Nordeasta sekä vakuutusyhtiöille rahaa tuovista korkopapereista tuotot ovat laskeneet. Nordean jakaminen osinkona osakkaille heikensi substanssiarvoa.

Nordean ja korkomarkkinoiden jatko on hiukan hämärän peitossa. Nordean reipas osingonlasku oli odotettu, mutta tulosta yhtiö silti tekee, ja korkojen laskumarkkinakin on Pörssihaukan arvion mukaan pohjilla. Sama alkaa päteä pääpiirteissään suhdanteeseen, jos korkomarkkinat sitä indikoivat entiseen tapaan.

Kun vakuutuspuoli on jatkuvasti hyvässä kunnossa, eivät Sampon näkymät ole huonot, vaan vakaat. Yhtiön pitkän osingonnousun putken katkeaminen on ikävä uutinen, mutta myös hinnoiteltu täysmääräisesti osakkeeseen. Yhtiö arvioi maksavansa kuluvalta vuodelta 2,10 – 2,30 euroa osinkoa, mikä tarkoittaa osakkeen nykyhinnalla noin kuuden prosentin osinkoa.

Vakuutuspuolen ja vahvan kassan ansiosta Sampon pitäisi kyetä jatkossakin nostamaan taas osinkoa. Suhdannekin taittuu, joten kokonaistuottojenkin pitäisi taas kääntyä ylös muiltakin osin, jos ei maailma nyt ole aivan toiseksi muuttunut.


Vastaa

Muut
Pörssihaukka somessa

Pörssihaukka
Y-tunnus 1666554-1
info@porssihaukka.fi

Tietosuojaseloste

Kaupan ehdot

2024 © Pörssihaukka