Päivän tulossatoa

Maltainen maistuu, Olvi huoltaa

Juomatehdas Olvin osari oli hyvää tuttua tavaraa. Myynti ja kannattavuus ovat kehittyneet suotuisasti parantaen liikevoittoa 3,3 prosenttia. Investointien kasvu pudottaa nettotulosta, mutta investointien positiivinen vaikutus tulee myöhemmin, sikäli kun ne ovat onnistuneita. Eivätköhän, Olvi on osoittanut hallitsevansa liiketoimintansa.

Kuluvan vuoden liikevoiton yhtiö odottaa pysyvän edellisen vuoden hyvällä tasolla, joten osinkopolitiikka pysyy aika varmasti entisissä uomissa. Olvi on ollut vakavarainen yhtiö, ja tilanne yhä paranee.

Puolivuotiskauden 7,5 prosentin liikevaihdon kasvu on vahvaa valuuttaa alalla, jolla voimakkaita kasvupyräyksiä harvoin nähdään, ja vertailukautta kiritti harvinaisen lämmin kesä. Suurimpien markkinoiden Suomen ja Valko-Venäjän myynti kehittyivät erityisen hyvin.

Viennin kasvupotentiaali on lupaavin Venäjällä. Olvilla on siellä jo tukeva jalansija, erityisesti kuluttajat pitävät yhtiön Volfas Engelman -brandista.

Olvi on innovatiivinen

Olvin uudet tuotteet, joita yhtiö lanseeraa ahkerasti makutrendejä hyvin haistellen, on otettu myönteisesti vastaan, myös alkoholittomat juomat. Juomakulttuurin muutokset eivät ole näillä näkymin Olville ongelma, enemmänkin mahdollisuus innovatiiviselle ja avarakatseiselle yhtiölle.

Epävarmuutta tuovat lähinnä markkina-alueiden alkoholi- ja verolakimuutokset, mutta toistaiseksi Olvi on luovinut niiden läpi kolhuitta. Kaljarallin siirtyminen maasta toiseen ei kokonaisuutta juuri heiluta.

Pörssihaukan arvio Olvista pysyy entisellään, toisaalta myös odota-suositus teknisen ylikuumentumisen takia. Hitusen hintava osake on nyt fundamenttienkin puolesta, joten on perusteltua odottaa kurssin notkahdusta. Ennen pitkää sellainen on edessä.

Olvi on teknisesti nyt turhan kihisevä osake


Vastaa

Muut
Pörssihaukka somessa

Pörssihaukka
Y-tunnus 1666554-1
info@porssihaukka.fi

Tietosuojaseloste

Kaupan ehdot

2024 © Pörssihaukka