Moisio vahvistaa Nokian Renkaita

Amerikan valloitus on uuden johtajan ykköshaasteita

Nokian Renkaat vaihtaa toimitusjohtajan, kun kolme vuotta yhtiötä kipparoinut Hille Korhonen tekee tilaa Jukka Moisiolle. Liikkeen takana on huhtikuussa hallituksen puheenjohtajana aloittanut Jukka Hienonen, joka luonnollisesti odottaa paljon henkilövaihdokselta.

Niin tekevät markkinatkin, sillä Renkaiden kurssi kiskaisi aamulla jo yli viidentoista prosentin nousun. Optimismille on perusteet.

Renkaat on tarponut Korhosen aikana kiperiä vuosia, joten vaihdosta sopi odottaa. On toinen asia, paljonko vaikeuksista pitää laittaa johdon piikkiin.

Sykliset alat, joihin liikenne kuuluu, ovat saaneet lunta tupaan kahtena nopeasti seuranneena laskusuhdanteena. Niille eivät yhtiöt mitään voi.

Renkaille tärkeä Venäjä on tarponut itse poliittisesti tuottamissaan vaikeuksissa. Korhosen aikana Renkaat teki suuria investointeja, joiden hedelmät olivat vasta kypsymässä ennen koronakriisiä.

Liiketoiminnan hyvää kannattavuutta, joka on ollut Renkaille ominaista vaikeinakin aikoina, yhtiö ei kadottanut.

Moisiolla vahvat näytöt

Kriisiyhtiöksi Renkaita oli vaikea määritellä, koronankaan takia. Parantamisen varaa toki aina riittää.

Moisiolla riittää näyttöä etenkin 11 vuoden johtajuudeltaan kuluttajapakkauksia valmistavalta ja hyvin pärjänneeltä Huhtamäeltä. Se olisi Pörssihaukan suositusyhtiö ilman osakkeen liki kroonista hintavuutta ennen koronapaniikkia.

Huhtamäki on ollut hyvin tasainenkin suorittaja suhdanneherkälle alalle, joten rengasyhtiön johtoon Moision pitäisi istua kuin herkkutatti pannulle. Haasteet ovat samanlaiset.

Johtajavaihdoksiin sisältyy silti usein enemmän porua kuin villoja, ainakin jos kyseessä on valmiiksi pärjäävä yhtiö. Renkaat on ollut kaksijakoinen tapaus.

Samat ongelmat muillakin

Kasvu ei ole häikäissyt aikoihin, päinvastoin, mutta se on vaivannut raskaasti kilpailtua alaa kaikkiaan. Vaikkapa sektorin jättiläinen Michelin on taistellut samojen ongelmien kanssa, joskin hiukan parempaan ja tasaisempaan kasvuun yltäen.

Sen osakekurssikin on kehittynyt jokseenkin samalla tavallla sitten 2018 suhdanne- ja kurssihuipun. Samat sanat pätevät lukemattomiin syklisiin yhtiöihin, ei vain liikennesektoriin.

Joten Renkaiden henkilökohtaisesta ongelmasta ei varsinkaan markkina-arvon osalta kannata puhua. Kaikkea muuta.

Kannattavuus ei ole Renkaita vaivannut. Se on näkynyt vahvassa osinkopolitiikassa, joka onkin oleellinen peruste suositusyhtiöksi nostamiseen.

Vahvojen näyttöjen ansiosta Pörssihaukka ei joka tapauksessa pane uutta kipparia lainkaan pahakseen. Kansainvälisistä markkinoista Moisiolla riittää kokemusta.

Kasvu kaipaa piristystä

Moision haasteena onkin myynnin piristäminen etenkin Amerikassa, jossa Renkaat hakee parempaa rakoa uudella tehtaallaan. Talvispesialistin olisi saatava myös nostettua kesärenkaidensa imagoa kansainvälisillä markkinoilla.

Pörssihaukan luotto Renkaisiin ei kadonnut koronan mukana. Moisio kokemuksellaan sitä vahvistaa.

Sijoittajien innostuksen ymmärtääkin. Sen kesto on silti oma lukunsa. Shokkiuutisten vaikutus tuppaa haihtumaan molempiin suuntiin.

Mutta pitkällä tähtäimellä sijoittajien tuore reaktio osoittautuu luultavasti perustelluksi. Pitkien teknisten indikaattorienkin pohjat alkavat pilkottaa.

Joka tapauksessa valmiiksi hyvä yhtiö sai laadukkaan johtajan. Onnea matkaan molemmille!


Vastaa

Sijoituskohteet
Sijoitusstrategiat
Muut
Pörssihaukka somessa

Pörssihaukka
Y-tunnus 1666554-1
info@porssihaukka.fi

Tietosuojaseloste

Kaupan ehdot

2023 © Pörssihaukka