Markkinakatsaus: VIX loikkii villisti

Volatiliteettia mittaava VIX-indeksi on ollut kuukauden kuin myrskyävä meri

Jätin ostosuosituslistan päivityksen viikolle, koska odotin VIX:in ottavan vielä ainakin yhden nykäyksen ylös lyhyiden oskillaattoreiden perusteella. Pieni volapiikki iskikin, kun alkuviikosta markkinat spekuloivat kauppaneuvottelujen jumittumisella – jos se nyt oli todellinen syy, varmasti osa ainakin.

Kauppasodassa ei ole mikään muuttunut, ja VIX kiihtyi päälle 20 pisteen USA:n avattua pörssinsä maanantain vapaapäivän jälkeen – mutta piikki alkoi saman tien sulaa. Tiistaina pörssit olivat vielä tasaisesti punaisella, tänään jo yhtä raikkaasti sinisellä.

Pörssivapaat sotkevat hiukan markkinoita. Yhdysvaltojen eilinen vahva miinuspäivä oli käyty läpi jo Euroopassa maanantaina ja tiistaina. Kunnon rähinää ei sitten saatu tähän rakoon, vaikka siltä vielä eilen iltapäivällä vaikutti.

Aika ilmeisesti tämän laskevan keskipitkän trendin viimeiset hermoilut ovat nyt takana, ellei kauppasota tarjoa uusia synkkiä käänteitä.

***

Tämä sisältö on maksullinen: kirjaudu sisään tai aloita jäsenyys. Jos olet vanha tilaaja, kirjaudu ensin sisään, jolloin voit uudistaa tilauksesi myös luottokortilla.


Vastaa

Muut
Pörssihaukka somessa

Pörssihaukka
Y-tunnus 1666554-1
info@porssihaukka.fi

Tietosuojaseloste

Kaupan ehdot

2024 © Pörssihaukka