Markkinakatsaus: Rallit ilonaiheena

Nolato on Pörssihaukan parhaita kurssiraketteja

Vähissä ovat vauhti ja vaaralliset tilanteet pörsseissä jokunen poikkeus pois lukien. Niistä irtoaa muutama uusi osta-suositus.

Raporttikatsauksessa keskiviikkona Latour sen sai jo. Hieno sijoitusyhtiö sujutteli alas parikymmentä prosenttia ylikuumuttuaan.

Osake jarrutti voimakkaasti 300 kruunussa, jonka asetan myös rajahinnaksi. Tuskin kurssi saman tien tästä nousuun lähtee, vaan luultavasti sahaa sen tuntumassa kauankin.

Edellinen korjausliike talvella, jossa se hinkkasi 200 kruunun alla, kesti kolme kuukautta. Näin voi käydä tälläkin kertaa, vaikka mitään varmuutta siitä ei tietenkään ole.

Edellisen korjausliikkeen syvyys oli 20%. Saman verran on jo koossa.

Tuskin oleellisesti enää halpenee

Hiukan hintava Latour on monellakin mittarilla, joten kurssin valuminen selvästi allekin 300 kruunun on mahdollista. Mutten pidä sitä todennäköisenä.

Latour ei tapaa tehdä pahoja sukelluksia kuin täysissä paniikkimyynneissä. Koronamonttukin upposi piikistä pohjaan vain 30%, olosuhteet ja yhtiön syklinen luonne huomioiden maltillisesti.

Latourin korjausliike saattaa viedä aikaa, mutta tuskin oleellisesti syvenee

Finanssikriisissä sukellusta kertyi 50%, mutta se kuten koronapaniikki ovat historiallisen raivoisia kriisejä. Normioloissa Latour ei tuollaisiin kuoppiin putoa.

Hintavuudestaan huolimatta taitavasti hoidetun yhtiön tuotto-odotus on aina hyvä pitkässä juoksussa. Vaikka kurssi nyt sahaisi kauemminkin tuoreen ATH:nsa alla.

Gofore meni jo

Nilörn koputtaa jo innokkaasti ostorajahintaansa 73 kruunua. Senkin kurssi saattaa vispata näillä tasoilla vielä pidempään, mutta saattoi kääntyä jo uuteen nousuun.

Päiväindikaattorit viittaavat jo vankasti taitteeseen. Pohjan ei ainakaan pitäisi kaukana enää olla.

Nilörn on lyhyissä indikaattoreissa jo vahvasti nouseva

Osake on todella halpa, jos elpyminen ei taitu uuteen koronamyrskyyn. Inflaatio designyhtiötä tuskin suuresti rassaa muuten kuin kenties henkilöstökustannusten paineena.

Gofore niistä jo jonkin verran kärsii, mutta vahvasti kasvavan yhtiön osake ei siitä tässä kohtaa piittaa, vaan on pompannut jo selvästi ostorajahintansa 20 euron päälle.

Gofore antaa hyvän tuoreen esimerkin Pörssihaukan strategiasta. Ylikuumentumista seurannut korjausliike tarjosi ostoraon, josta yhtiö nousi Pörssihaukan listalle.

Kesän läpi kestänyt matelu päättyi elokuun puolivälissä. Voi kurssi toki vielä palata 20 euron alle, mutta tuskin.

Hyvä ajoitus, parempi tuotto

Goforea sai lukemattomat kerrat 18 eurolla ja allekin. Sieltä nousua on koossa jo 20%, noin kolmen vuoden keskimääräinen indeksituotto.

Hyvä ajoitus parantaa oleellisesti tuottoja. Korjausliikkeitä ja myyntipaniikkeja kannattaa kytätä. Vaikka se joskus suuresti turhauttaakin.

Toinen tuore esimerkki on TietoEVRY. Se sai markkinoilta huutia kevään osaristaan aivan aiheettomasti sukeltaen kymmenen prosenttia 26 euroon.

Pörssihaukassa se sai osta-suosituksia sen pinnassa pyöriessään. Nyt mieliala on kääntynyt ja osake maksaa jo päälle 30 euroa, noin 15% enemmän.

TietoEVRY on tekniselle analyytikolle palkitseva osake varsin säännönmukaisine liikkeineen koronan kaltaiset kriisit pois lukien. Selkeästi ylimyytynä se tarjoaa aina hyvän nousupotentiaalin – ja tietysti tukevan osingon.

TietoEVRY palkitsee sen tuntevan teknisen analyytikon

Eikä uutta osta-suositusta tule kuin seuraavasta reippaasta korjausliikkeestä. Se voi viedä kauan.

Dedicare vauhdissa

Ja sen takia on perusteltua pitää laajaa yhtiölistaa. Se tarjoaa aina jossain päin ostopaikkoja ja keskimääräistä parempaa tuottoa.

Siitä on mukavasti muitakin tuoreita esimerkkejä. Tuimaan kyytiin päässyt Dedicare sai osta-suosituksia viimeksi 60 kruunun pinnassa, jossa se lojuikin kuukausia.

Trendi taittui riehuen. Kurssi sylkäisi 90 kruunuun, josta korjasi nopeasti 80 kruunuun – mutta tällä kertaa vain pariksi päiväksi.

Tässä 90 kruunun laitamilla se saattaa pyöriä nyt kauankin, muttei välttämättä. Pitkät indikaattorit ovat edelleen todella nousevat.

Dedicare pääsi takaisin kasvu-uralle etenkin Norjassa ja nyt uudessa aluevaltauksessa Tanskassakin. Jos yhtiön voittomarginaali pysyy kuosissa voi ralli jatkua vielä paljon ylemmäs.

Sen näemme aikanaan. Tässä kohtaa Dedicarea on mukava omistaa.

Kindred ja Nolato ennätyksiin

Myös Kindredin korjausliike ja siinä annetut osta-suositukset osuivat sopivasti. Trendi kääntyi ja osake teki uuden ATH:n.

Myös tämä aikoinaan luottoyhtiö on lopulta jättänyt vaikeudet taakseen, joten kurssi voi kavuta aina ylemmäs vaikka kuinka kauan. Toki ajoittain alas korjaillen – ja silloin osta-suosituksia keräten.

Ja täsmälleen samat sanat Nolatosta. Senkin lähes vuoden kestänyt korjaus jäi taakse kurssin kurvatessa uuden ATH:n.

Keväällä hienosti johdettu sopimusvalmistaja sai osta-suosituksia säännönmukaisesti alle 80 kruunussa. Sieltä kurssi on kiivennyt jo 50% – ja Pörssihaukan ensimmäisestä suosituksesta kohta 200%.

Kone yhä kallis

Toisaalta pelkkä tekninen houkuttelevuus ei riitä osta-suositukseen. Kone on ollut sitä TA-perusteisesti jo pitkään, mutta fundamentaalinen hinta nousee kynnykseksi.

Kone kasvaa ja kannattaa, mutta kallis se on edelleen tuloskuntoonsa nähden. Ja niinpä on osakekin pysynyt jo vuoden ATH:nsa alla.

Arvioin osakkeen pahasti ylikuumentuneeksi jo vuosi sitten. Sitä se totisesti oli.

Nykyinenkin kurssi saattaa olla vielä houkutteleva – jos se siinä tarpeeksi kauan pysyy. Koska ajan mittaan Koneen kohentuvan tuloskunnon myötä suhteellinen hinta laskee.

Näin on käynyt Koneelle ennenkin, kuten pitkässä korjausliikkeessä 2015-2019. Sen lopussa 40 euron osake oli jo edullinen.

Kalliina Koneen osake saattaa lojua kauankin paikallaan, kuten 2015-2019

Monet piensijoittajat mainostivat Konetta vuosi sitten loistokohteeksi, koska yhtiön sisäpiiri Herlinin pääomistajasukua myöten osakkeita tankkasi. Itse en sisäpiirikaupoille yleensä anna painoa, koska niiden takana voi olla monenlaisia syitä.

Sijoittajapalvelun ei parane peesata ketään, edes sisäpiiriläisiä. Eivätkä hekään erehtymättömiä ole. Kone on ollut jo vuoden vaatimaton sijoitus.

Hyvää viikonloppua!

Pörssihaukassa on kahden viikon tutustumistarjous ilmaiseksi ja sitoumuksetta.


Vastaa

Muut
Pörssihaukka somessa

Pörssihaukka
Y-tunnus 1666554-1
info@porssihaukka.fi

Tietosuojaseloste

Kaupan ehdot

2024 © Pörssihaukka