Tervetuloa Pörssihaukkaan!

Tässä sktä mennään

Haukka on noussut siivilleen!

Tämä täyden palvelun sijoittajasivusto on ollut haaveeni jo vuosia. Pörssihaukka versoaa monista ideajuurista, mutta oleellista sen synnyssä on laaja ja pitkä kokemukseni itsenäisenä piensijoittajana ja markkina-analyytikkona.

Erinäisten vaiheiden ja hankaluuksienkin jälkeen sivusto lopulta toteutui. Sijoittajayhteyksistä minut tuntevat ovat osoittaneet jo kiinnostusta palveluun, joten odotan tulevaisuutta optimistisesti ja intoa tihkuen.

Pörssihaukka auttaa sijoituskohteiden valinnassa ja kaupanteon ajoituksessa. Sivuston kohdeyleisöä ovat etenkin piensijoittajat, jos toki kaikki.

Pörssihaukka tulee tarpeelliseen markkinarakoon. Ammattimaiset sijoittajapalvelut ovat jääneet jokseenkin suurten instituutioiden monopoliksi. Suomalaiset saavat sijoitusoppinsa valtaosin pankeilta ja suurilta analyysitaloilta. Niiden palveluissa on piensijoittajan kannalta monia ongelmia.

Pankit myyvät sijoitustuotteitaan ja keräävät kaupankäyntipalkkioita. Analyysitalot saavat usein rahoitusta muiltakin kuin asiakkailtaan. Se vaikuttaa väistämättä niiden toimintaan, koska ilmaisia lounaita ei ole – varsinkaan finanssimaailmassa.

Pörssihaukka on vain asiakkaan asialla

Sen vuoksi Pörssihaukka on maksullinen sivusto, joskin osa materiaalista on ilmaista. Koska Pörssihaukalla ei ole intressiristiriitoja, asiakas tietää, mitä tilaa ja mistä maksaa.

Avajaisten kunniaksi ilmestyvä materiaali on vielä pääosin maksutonta, jotta lukijakunta saa käsityksen palvelusta ja kiinnostus herää. Myöhemmin maksumuurin taakse jää valtaosa aineistosta,

Piensijoittajana tunnen tarkkaan kaltaisteni keskeiset ongelmat, kuten kustannusten hallinnan merkityksen. Perinteisille analyysitaloille ominaiset jatkuvat allokaatiosuositukset eli vilkkaaseen kaupankäyntiin kannustaminen on harvoin hyvä strategia piensijoittajalle kustannusrasitteen vuoksi.

Pörssihaukka katsoo alaa aina piensijoittajan näkökulmasta. Sen strategia niin yhtiö- kuin markkina-analyysien kohdalla on riskien ja tarpeettomien kustannusten karttaminen.

Palvelu, joka ei kulje lauman mukana

Riskit ymmärretään valtavirran sijoittajapalveluissa usein nurinkurisesti etenkin markkinoiden liikkeiden osalta. Pörssien rytistessä riskien väitetään kasvaneen, vaikka ne todellisuudessa laskevat – hyviin yhtiöihin sijoittamisessa suurin riski kun on ylihinnan maksaminen.

Lajitovereidensa tapaan Pörssihaukka katsoo aina kauas. Markkinoille on mentävä keskellä myrskyjä ja niiltä poistuttava parhaassa säässä, silloin kun sijoituksia haluaa myydä.

Ole pelokas, kun muut ovat ahneita, ja päinvastoin. Warren Buffetin lohkaisu on ajatonta sijoitusviisautta kaikkien aikojen mestarilta.

Se on Pörssihaukan huoneentaulu. Tämä palvelu ei koskaan kulje lauman mukana. Se on ainoa tapa menestyä sijoittajana keskimääräistä paremmin.

Hyvällä strategialla rakennetun ja ylläpidetyn salkun pitkän aikavälin riskit olemattomat, käytännössä nolla. Sanonta, että sijoittaja on itse pahin vihollisensa, pitää paikkansa.

Omat virheet ovat varallisuutensa turmelemisen yleisin ja viime kädessä ainoa syy. Pörssihaukka auttaa niiden ehkäisyssä.

Keskeinen aineisto ilmestyy pääosin viikonloppuisin

Pörssihaukka julkaisee aineistoa pääpiirteissään päivittäin mahdollisimman reaaliajassa. Yhtiö- ja markkinakatsaukset ilmestyvät yleensä viikonloppuna. Markkinoiden analysoimisessa on parasta nähdä koko viikon kaikki liikkeet ennen arviota. Seurannassa ovat kymmenet markkinat ja sijoituskohteet.

Pysyväluonteinen materiaali löytyy yläpalkin otsikkojen alta. Ne lukemalla selviävät sijoittamisen, teknisen analyysin ja ETF-sijottamisen perusteet. Viimeksi mainittu on suunnattu etenkin aloitteleville sijoittajille, mutta myös trendisijoittamiseen ETF:t soveltuvat loistavasti kustannustehokkuutensa ja laajan hajautuksensa ansiosta.

Joitakin lisäyksiä yläpalkin materiaalin tulee, muttei varsinaisia muutoksia. Se pysyy maksuttomana sijoittamisen perusoppaana jatkossakin muiden kuin mallisalkkujen osalta.

Suositukset on tarkoitettu pitkäaikaiseen käyttöön

Mallisalkut on tarkoitettu pysyviksi, eli niiden sisältö ei muutu ilman yhtiöiden oleellista taloudellista heikennystä. Pörssihaukan strategia suosii kärsivällistä sijoittamista luokkansa todistaneisiin yhtiöihin. Niillä on taipumus säilyttää laatunsa vuosista ja vuosikymmenistä toiseen.

Hyvillä yhtiöillä voi toki halutessaan käydä kauppaa, mutta yleensä ottaen Pörssihaukka suosittelee osta ja pidä -strategiaa. Sijoittaminen on maratonia. Kunnon tuottojen kertyminen vie aikaa, mutta sitä varaava voittaa varmasti.

Silti Pörssihaukka tarjoaa myös lyhyen aikavälin analyyseja, koska markkinoiden kokonaiskuvan hahmottaminen sitä vaatii. Asiakas voi toki itse päättää, kuinka arvioita hyödyntää, mutta nopean kaupan riskejä ja kustannuksia ei pidä aliarvioida.

Muu maa ei ole Pörssihaukassa mustikka

Yksi keskeinen ero Pörssihaukan ja valtavirran sijoittajapalveluiden välillä on ulkomaalaisten yhtiöiden suuri painoarvo seurannassa. Valtaosa suomalaisista on kiinnostunut etupäässä kotimaisista yhtiöistä, mutta siihen ei ole muita kuin tunneperäisiä syitä.

Helsingin pörssin valikoima on hyvin kapea etenkin suurempien yhtiöiden kohdalla, ja yleinen ongelma on myös laadun ja hinnan kehno suhde. Suomestakin löytyy hyviä sijoituskohteita, mutta rajallisesti.

Pörssihaukka tulee mallisalkkujensa ohessa perkaamaan yhtiöitä ja sijoituskohteita viikottain. Hyvistä kohteista ei ole pula, kun katseensa kääntää muuallekin kuin Suomeen.

Laajan yhtiöseurannan mahdollistaa keskittyminen yhtiöiden pitkän aikavälin tuloksiin. Parhailla yhtiöillä trendit muuttuvat hitaasti, jos ollenkaan.

Hyvienkin osakkeiden hintojen heittely taas riippuu markkinaoloista enemmän kuin yhtiöistä itsestään. Markkinoiden lukeminen onnistuu teknisellä analyysilla. Se on Pörssihaukan leipälaji.

Tekniikan pitäisi pelata, alkukömmähdykset mahdollisia

Sivuston teknisen puolen pitäisi pelata alusta asti testien mukaan, mutta alkuvaikeuksia saattaa silti tulla. Jos niin käy, toimittakaa palautetta, korjaamme puutteet.

Jonkinlaista säätöä palveluun matkan varrella varmasti mahtuu. Ne tarpeet näkee ajan mittaan. Tärkeimmän kuitenkin pitäisi pelata alkuvihellyksestä asti.

Tervetuloa vielä kerran! Toivon lukijan kanssa useita, molemmin puolin antoisia vuosia.

Heikki Ikonen


4 thoughts on "Tervetuloa Pörssihaukkaan!"

 1. Pasi Ihalainen sanoo:

  Tästä se lähtee! Onnea ja menestystä liiketoimintaan ja sijoituksiin!!

  Yt
  Pasi

  1. Heikki Ikonen sanoo:

   Lämmin lämmin kiitos!

   Minulle tämä on historiallinen viesti ja vastaus, se ei unohdu Pasi!

   Heikki

 2. Annaritu sanoo:

  Ihan mukavilta kuulostavat sinun ajatukset. Juuri tällaista, tavalliselle piensijoittajalle, tavallisella kielellä kerrottua, riippumatonta tietoa olenkin kaivannut. Jään mielenkiinnolla odottamaan ja varmaan jatkossa tulen maksumuurin sille puolelle.

  1. Heikki Ikonen sanoo:

   Kovasti kiitoksia Annaritu!

   Yritän olla odotustesi mittainen!

Vastaa

Sijoituskohteet
Sijoitusstrategiat
Muut
Pörssihaukka somessa

Pörssihaukka
Y-tunnus 1666554-1
info@porssihaukka.fi

Tietosuojaseloste

Kaupan ehdot

2023 © Pörssihaukka