Muutamia muutoksia sivuston toimintaan

Pörssihaukassa oli huomaamatta jäänyt ongelma, kun esiin tuli ilman hakusanoja vain kymmenen viimeisintä artikkelia kustakin kategoriasta. Vaiva on hoidettu, eli kaikki jutut tulevat jonoon aloituspäivään asti. Suuret pahoittelut kömmähdyksestä.

Hiukan tuonnempana mallisalkut myös muokkautuvat, ja niitä tulee muutama lisää. Alkuperäisesti kussakin mallisalkun osiossa oli viisi yhtiötä, koska niistä muodostui mielekäs 25 yhtiön kokonaisuus. Tarkoitus oli jo tuolloin tuoda lisää laadukkaita yhtiöitä esittelyyn, mutta jostain oli aloitettava, koska yhtiönanalalyysit vievät aikansa.

Hinnoittelunkin puolesta yhtiöt saattavat pysyä ostokelvottomina kuukausikaupalla. Se on osaltaan määrännyt esittelyjärjestyksen. Halusin myös aloittaa riittävän suurista ja kokeneista yhtiöistä, koska pienemmissä ja nuoremmissa on yleensä ottaen aina enemmän riskiä, ja Pörssihaukan keskeinen strategia on turvallisuushakuisuus.

Ostosuosituslistasta löytyvät kaikki esitellyt yhtiöt, ja syöttämällä niiden nimet hakusanalaatikkoon löytyvät myös yhtiöiden esittelyt. Muokkaan kuitenkin piakkoin sivuja niin, että kaikki yhtiöt ovat samalla tavalla koostettuja mallisalkkujen sisällä. Silloin kaikki yhtiöanalyysit ovat tarjolla vaivatta.

Pyydän anteeksi järjestelyn viivästymistä, mutta markkinatilanteen käännyttyä ostosten kannalta suosiolliseksi on täytynyt priorisoida eli keskittyä siihen, sekä sopivien yhtiöiden esittelyyn. Muut asiat ovat jääneet jonossa taaemmas, mutta piakkoin se hoituu.

Muutama uusi kategoria tulee näillä näkymin lisää, koska kaikki yhtiöt eivät oikein mahdu olemassa oleviin raameihin. Fortum ja Abb Vie kyllä istuvat osinkotykeiksi hinnan pudottua sopivaksi, mutta vaikkapa Elisa ja Amgen eivät maksa niin korkeaa reaaliosinkoa, että niitä olisi mieltä osinkotykeiksi kuvata – osinkoaan kasvattaviksi osinkokoneiksi kylläkin.

En tiedä, onko tuo jo hiustenhalkomista, mutta tarkoitus on antaa riittävän tarkka kuva kustakin yhtiöstä jo luokittelussa. Sen pitäisi helpottaa kohteiden hahmotusta ja salkkunsa muotoilua.

Luokkien lisäämisen myötä on myös mahdollista esitellä riskipitoisia pelipapereita, kuten monet vahvasti sykliset yhtiöt/osakkeet ovat, kuten Finnair. En periaaatteessa suosi enkä suosittele kuin mahdollisimman turvallisia sijoituskohteita, mutta jäsenistössä on kiinnostusta kyseiseen osaketyyppiin.

Toki niillä voi saadakin muhkeita pikavoittoja, siis muutaman vuoden sykleistä puhuttaessa. Lienee siis perusteltua ottaa niitäkin valikoidusti mukaan, korostaen kyllä niiden riskipitoisuutta. Ja sitä, että ne soveltuvat hyvin huonosti pitkään salkkuun.


Vastaa

Sijoituskohteet
Sijoitusstrategiat
Muut
Pörssihaukka somessa

Pörssihaukka
Y-tunnus 1666554-1
info@porssihaukka.fi

Tietosuojaseloste

Kaupan ehdot

2023 © Pörssihaukka