Viikon tulossatoa

Koronabuumin laantumisesta huolimatta Lowe´s pärjää hienosti

Korona hyödytti joitakin toimialoja. Yksi niistä ovat kotien kohentamiseen keskittyneet yhtiöt, koska siitä tuli suosittu harrastus eristyksessä.

Monet olettivat buumin taittuvan laskusuhdanteeksi epidemian hellittäessä. Hiukan se laantuikin, mutta toistaiseksi pysynyt edelleen kasvun puolella.

Lowe´s, muutenkin huippulaadukas ja kasvava yhtiö, on paukuttanut hengästyttäviä lukuja kriisissä. Aivan sama tahti ei jatkunut enää Q2 etenkään myynnin osalta, mutta hieno kvartaali siitäkin sukeutui.

Liikevaihto kasvoi vain 1,6% vertailukaudesta, joka olikin tyrmäävän hyvä. Nettotulos kuitenkin parani liki 15% marginaalin kohentuessa.

Kannattavuus riemun aihe

Vertailukelpoinen eps 4,25 dollaria on taas kerran ennätyskvartaali. Vasta muutama vuosi sitten se oli koko vuoden eps!

Yhtiö myös vakuuttaa kannattavuuden pysyvän nykyisellä korkealla tasolla, koska se perustuu tuottavuutta nostaviin toimiin, ei kertaluonteisiin tekijöihin.

Lupauksen pitäessä Lowe´s on vieläkin parempi yhtiö kuin tähän asti. Se on paljon se.

Myynti tasaantui, mutta kannattavuus kohensi tulosta

Vaikka koronabuusti tosiaan jäähtynee, ei yhtiö ripottele tuhkaa päälleen. Ohjeistus odottaa 92 miljardin myyntiä 12,2% liikevoittomarginaalilla.

Se veisi vertailukelpoisen epsin pitkälle kymmenen taalan päälle. Yksin ensimmäisellä vuosipuolikkaalla sitä kertyi 7,40 dollaria.

Osakekanta putoaa kuin lehmän häntä

Ja Lowe´sin korkea pääoman tuotto ja vaatimattomat investointitarpeet tarkoittavat kassavirtaa käytettävän omistajien iloksi omien osakkeiden ostoina ja osinkoina.

Yhtiö aikoo ostaa vuoden aikana vähintään yhdeksällä miljardilla omia osakkeitaan. Määrä vastaa noin seitsemää prosenttia kaikista osakkeista.

Osakekanta on liki puolittunut vuosikymmenessä. Lowe´s on kymmenkertaistanut osakekohtaisen tuloksensa vuosikymmenessä, joten puhutaan rajusta kasvuyhtiöstä.

Mutta vailla kasvuyhtiöille ominaisia riskejä. Yhtälö on ihanteellinen.

Lowe´sin osakekohtainen tulos ja osinko paahtavat aina vain kohti koillista

Osake pomppasi raportista komeasti. Se ilahduttaa nyt erityisesti, koska osakkeella oli jo usean viikon osta-suositus alle 193 taalassa.

Alihinnoittelu riemun aihe

Jos Lowe´s olisi nuori teknoyhtiö, sen osake hinnoiteltaisiin helposti ainakin viisinkertaisesti. Mutta sen parempi.

Alihinnoittelu mahdollistaa ylituotot vuodesta toiseen, koska osaketta saa tankata sopuhintaan. Kuten vasta pari päivää sitten.

Lowe´s maksoi Pörssihaukkaan noustessaan reilu kaksi vuotta sitten noin 90 taalaa. Yli sadan prosentin noususta huolimatta osake on edelleen halpa kaikilla mittareilla.

Joten makeaa mahan täydeltä on edessä tulevina vuosina. Silti sijoittajien enemmistö tai alan media ei osaa arvostaa Lowe´sia.

Jokainen Elon Muskin twiitti nostaa sata kertaa suuremman haloon kuin tämän sijoittajan unelman yksikään huippuraportti. Kiitos siitä! Lowe´sille osta-suositus aina indikaattorien suosiessa.

Main palasi hyvään arkeen

Main Street Capital taas kärsi koronasta, koska yritysten rahoittajana ja niiden omistajana se menetti korko- ja osinkotuloja pikalaman syövereissä. Seuraukset jäivät silti kauas pahimmista peloista.

Q2 yhtiö porskuttaa jo aurinkoisessa arjessa. Korkotuotot kasvoivat yksitoista prosenttia vertailukaudesta, osingot yli tuplaantuivat.

Koska Main on BDC-yhtiö, se jakaa valtaosan tuotostaan osinkoina REIT:ien tapaan. Yhtiömalli saattaa olla riskinen vaikeissa oloissa – muttei sellaiseksi paljastunut koronassa, vaikka ilmeiseltä näytti.

Main sai kasaan 0,66 taalaa osingonjakokelpoista tuottoa osaketta kohti. Kun kvartaaliosinko on nyt 0,615 taalaa, ei osingon kehitykselle näy katkosta.

Yritysrahoittajan osinkotuotot loikkasivat talouden elpyessä

Yhä edullinen osinkotykki

Osinko saattaa polkea vielä jonkin aikaa paikallaan, mutta suuntaa ennen pitkää ylös. Niin hienosti hoidettu yhtiö on.

Liki kuuden prosentin osinko on tuhti herkku edelleen, vaikka halvimmista osta-suosituksista kurssi on noussutkin kymmeniä prosentteja. Osinkosijoittajan kannalta Main on edelleen selvästi edullisempi kuin vaikka klassinen osinkotykkimme Fortum.

Koska Main on kaikkiaan paremmin kehittyvä yhtiö, muodostuu sen tuotto-odotus nyt hintavaa Fortumia paljon paremmaksi niin osingon kuin kurssikehityksen osalta.

Sijoittajan kannattaa aina valita potentiaalisimmat kohteet. Ja teknisestikin osake on nyt houkutteleva.

Raporttikauden rippeet ensi viikolla. Huomenna ostosuosituslista ja markkinakatsaus – volatiliteetti kiihtyikin kiitettävästi, kuten maanantaina povasin.

Pörssihaukassa on kahden viikon tutustumistarjous ilmaiseksi ja sitoumuksetta.


Vastaa

Sijoituskohteet
Muut
Pörssihaukka somessa

Pörssihaukka
Y-tunnus 1666554-1
info@porssihaukka.fi

Tietosuojaseloste

Kaupan ehdot

2024 © Pörssihaukka