Päivän tulossatoa

Hyvät yhtiöt kuten JNJ palaavat koronamyrskystä mukavaan arkeen

Q3-raporttikausi on poikkeuksellisen mielenkiintoinen – kuinka dramaattisesta koronan ydinkvartaalista toivutaan? Se vaihtelee tietenkin yhtiökohtaisesti valtavasti, mutta päälinja on ehdottomasti tähän asti myönteinen.

Monialakonserni Johnson & Johnson palasi arkeen Q3 heti epidemian helpotettua. Liiketoiminta normalisoitui kaikissa segmenteissä, mikä JNJ:n kohdalla tarkoittaa pientä kasvua.

Yhdysvalloissa liikevaihto virkistyi konsernitasolla liki kolme prosenttia, maailmanlaajuisesti prosentin vähemmän. Marginaalit palasivat tavalliseen haarukkaan.

Vertailukelpoinen tulos nousi 2,20 dollariin osakkeelta, nelisen prosenttia edellisvuotta paremmaksi. Yhtiö odottaa liikevaihdon ja tuloksen hiukan paranevan viime vuodesta, ja hyvän kehityksen jatkuvan 2021.

Tätä tältä yhtiöltä sopii odottaa jatkossakin: hidasta, mutta vakaata kasvua vankalla kannattavuudella.

Tänä vuonna vertailukelpoisen epsin pitäisi yltää noin kahdeksaan dollariin. Nykyisellä noin 150 dollarin osakekurssilla JNJ on maltillisen hintainen, ja jatkaa automaattisesti varman päälle kategorian peruspaperina osta-suosituksella.

UNH tutussa tahdissa

Terveydenhuollon monialajätti United Health Group löi pöytään kovat luvut Q3 lunastaen taas paikkansa kasvuyhtiöiden kategoriassa. Liikevaihto kasvoi vertailukaudesta kahdeksan prosenttia 65 miljardiin kvartaalille.

Vertailukelpoinen tulos laski, koska hoidot alkoivat rullata koronan jälkeen normaalisti nostaen kustannuksia. Puolen vuoden eps kuitenkin vahvistui.

Koko vuoden vertailukelpoisen epsin UNH odottaa nousevan vajaaseen 17 dollariin. Se istuu saumatta yhtiön pitkään linjaan.

UNH on todella luotettava kasvuyhtiö ja laatuunsa nähden hyvin hyvin maltillisen hintainen. Varsinkin suhteutettuna mediaseksikkäisiin teknoyhtiöihin.

Terveydenhuoltojätin kasvutahti jatkaa entisellään

UNH on ollut vajaan puolen vuosisadan pörssihistoriansa aikana luksusluokan sijoituskohde. Pörssihaukan odotukset pysyvät korkealla.

Hormel parantaa hissukseen

Elintarvikejätti ja osinkokuninkaallinen Hormel Foods nakuttaa myös tavallista tasaista tahtiaan ylös. Q3 liikevaihto kasvoi neljä prosenttia ja nettotulos kaksi.

Ruokapalvelut palasivat arkeen, joskin epidemian pahentuminen uhkaa niitä taas. Siinä tapauksessa kasvanee taas valmisruokien myynti.

Hormel on niin umpiluotettava yhtiö suhdannevapaalla alalla, että oloista riippumatta sen kanssa ei tarvitse tuskailla. Laadun vuoksi osake on hintava, muttei riskiksi asti.

Hormelin osinko on liki satakertaistunut 40 vuodessa

Huima 54 vuoden nousevan osingon putki jatkuu hamaan tulevaisuteen. Harva tietää, että Hormel on ollut yksi parhaita sijoituksia koskaan missään tuona aikana.

Pankit tuttuihin uomiin

Amerikkalaiset pankit ovat raportoineet asiallisia tuloksia. Markkina-arvoltaan maailman suurin pankki JP Morgan Chase, joka on jonossa sykliseksi suositusyhtiöksi, teki varsin hyvän Q3 olot huomioiden.

Liiketoiminta palailee pankeissakin arkeen. Viime kvartaalilla tehdyt luottotappiovaraukset ovat osoittautuneet tässä vaiheessa ylimitoitetuksi eli miinusta kertyi odotettua selvästi vähemmän.

Suhdannetta ei JPM:kään toki kehu, ja pitää voimakasta elvytystä tarpeellisena. Näin tapahtuneekin ilman ihmettä.

JPM on hyvä esimerkki markkinoiden ylireagoinnista syklisten yhtiöiden vaikeuksiin. Yhtiö tehnee tänä vuonna selvästi edellistä heikomman tuloksen, mutta kurssiin nähden hyvän.

Kannattavuus jatkaa korkealla tasolla ja osinko lähtee taas kasvuun poikkeusolojen helpotettua pysyvästi. Eivät ne ikuisesti kestä.

Pankkijätti on loistava syklinen sijoituskohde

Liki neljän prosentin osingolla tämän jätin osaketta harvoin on saanut. Jo se perustelee ostopaikan.

JPM nousee suositusyhtiöksi heti ruuhkan hellittäessä. Se on pankkien kuninkaallisia, joka suhdanteen kohentuessa nostaa kurssiaan tyypillisesti herkullista tahtia.

Markkina- ja pelipaperikatsaus sekä ostosuosituslista tavan mukaan huomenna.

Pörssihaukassa on kahden viikon tutustumistarjous ilmaiseksi ja sitoumuksetta.


Vastaa

Muut
Pörssihaukka somessa

Pörssihaukka
Y-tunnus 1666554-1
info@porssihaukka.fi

Tietosuojaseloste

Kaupan ehdot

2024 © Pörssihaukka