Nolatosta ensimmäinen arvonsa tuplaaja

Sähkötupakan polttolaite vaporaattori on Nolaton viime vuosien hittituote

Pörssihaukan sisäinen kisa sivuston suositusyhtiöiden ensimmäisestä sadan prosentin nousijasta on ratkennut. Matkan varrella maalia lähestyi jo useampi osake, mutta korona katkaisi kalkkiviivoilla muutaman yhtiön vahvan suhdanteen.

Tänään maagisen rajapyykin puhkaisi heittämällä syklinen komponenttivalmistaja Nolato, joka kuuluu Pörssihaukan ensimmäisiin suosituksiin kasvuyhtiöiden kategoriassa. Sivuston auetessa osake maksoi 400 kruunua. Torstaina se kiskaisi reilusti päälle 800 kruunun.

Nolaton kurkotus ensimmäseksi tuplaajaksi tuli olosuhteisiin nähden yllättäen, koska kyseessä on syklinen teollisuusyhtiö – mutta  ällistyttävää kyllä se ei ole ollut koronasta moksiskaan.

Markkinat innostuivat Nolaton yrityskaupasta Yhdysvalloissa. Sen myötä, osingot mukaan lukien, laskennallinen tuotto ylittää jo vaivatta sata prosenttia.

Tuntematon superyhtiö

Nolato on tyypillinen Pörssihaukan janoama kohde: kannattava ja vakaasti kasvava yhtiö, joka epäseksikkään toimialan ja suuren yleisön huomion puutteessa pysyy laatuunsa nähden yleensä maltillisen hintaisena.

Harva suomalainen ja tuskin kovin moni ruotsalainenkaan sijoittaja on kuullut Nolatosta – vaikka se on viimeisen kymmenen vuoden ajan eli finanssikriisistä asti ollut posketon menestystarina.

Se tulee aika varmasti tekemään 2020 osakekohtaisen tuloksen, joka on selvästi suurempi kuin sen osakkeen hinta finanssikriisin pohjassa 2009.

Parempi kuin Apple

Nolato on ollut finanssikriisistä asti kirkkaasti parempi sijoituskohde kuin vaikkapa Apple. Kyllä, luitte oikein.

Applen kurssikehitys on tosin samaa tasoa, mutta vahvan osinkovirran ja korkoa korolle -tekijän ansiosta Nolato todellinen tuotto hakkaa osingossa kitsastelevan Applen mennen tullen.

Tilanne on myös tällä hetkellä se, että Apple on törkeän kallis osake, Nolato ei. Kaikilla mahdollisilla mittareilla. Näistä kahdesta sinänsä hyvästä yhtiöstä en miettisi nanosekuntiakaan, kumman nyt ostaisin.

Jo osakkeiden hinnoittelueron vuoksi Pörssihaukka odottaa Nolaton hakkaavan jatkossakin Applen, luultavasti mennen tullen.

Ei yhden hitin yhtiö

Nolatolla on myös globaalilla tasolla hyvin pienenä yhtiönä kasvuvaraa aivan toisella tavalla kuin jo jättikokoisella Applella.

Kuvaava anekdootti on sekin, että Nolaton hittituotteen, sähkötupakan polttamiseen käytetyn vaporaattorin kasvuluvut ovat ihan eri luokkaa kuin vaikkapa Applen iPhonen. Nolato ei kuitenkaan ole yhden tuotteen ihme, eikä sen varassa.

Applen asema on tältäkin osin paljon huterampi. Jos sen muutama hittituote menettää alalle ominaisen kovan kilpailun paineessa asemansa, Applen omistajat itkevät verta.

Nolaton laaja tuotevalikoima kestää yksittäisten hittien heilumisen toisella tavalla. Vaporaattorienkin suosio on luultavasti kyllä vasta nousukiidossa tupakointikulttuurin murrosvaiheen ansiosta.

Osake käy nyt kuumana

Nolato ei silti saa tuoreella ostosuosituslistalla osta-suositusta, vaikkei osake sinänsä vieläkään kallis ole. Teknisesti se käy kuitenkin nyt turhan lämpöisenä, koska rajusti noussut osake on nähtävästi herättänyt jo huonot momentum-sijoittajat eli he, jotka ryntäävät haaskalle parhaan sauman jo mentyä.

Nolaton teknisistä perusteista enemmän tuonnempana markkinakatsauksissa, kuten muistakin yhtiöistä tarpeen ja tilaisuuden mukaan.

Seuraavat sadan prosentin nousijat ovat jo sen verran lähellä, että kohta Pörssihaukassa kilistellään maljoja uudestaan. Niistä ajan koittaessa.


2 thoughts on "Nolatosta ensimmäinen arvonsa tuplaaja"

  1. Mervi Korhonen sanoo:

    ,🌹🍀 Upea saavutus!

    1. Heikki Ikonen sanoo:

      Kiitos, Mervi! Toivottavasti Nolatoa löytyy mahdollismman monesta salkusta.

Vastaa

Muut
Pörssihaukka somessa

Pörssihaukka
Y-tunnus 1666554-1
info@porssihaukka.fi

Tietosuojaseloste

Kaupan ehdot

2024 © Pörssihaukka