Hennes & Mauritz – vanhan mestarin paluu

Osakekurssi todistaa muotijätin tuskien taipaaleen taittumista

Vuosien vaikeuksien jälkeen 2019 on antanut vahvoja merkkejä Hennes & Mauritzin paluusta vakaasti kasvavaksi ja kannattavaksi halvan muodin globaaliksi jättiläiseksi. Nettikaupan mullistukset iskivät puun takaa, mutta nyt haasteet näyttävät selätetyiltä.

Tuore osari oli todella vahva lyöden viime kuukausina parantuneet analyytikkojen odotukset. Liikevaihto kasvoi kaksitoista prosenttia kruunuissa, paikallisissa valuutoissa kahdeksan. Nettotulos koheni huikeat 25 prosenttia vuodentakaisesta. Vertailukausi oli toki vaisu, mutta kova on parannuskin.

Osakekohtainen tulos 2,33 kruunua alkaa olla vanhaa tuttua Henkkaa. Se lupaa paluuta yli kymmenen kruunun vuositulokseen, ja siitä taas ylöspäin.

Yksittäisistä markkinoista merkittävää on Yhdysvaltojen myynnin kasvu 19 prosentilla dollareissa mitatttuna. Se ohittanee kohta Saksan tärkeimpänä markkinana.

Nettimyynnin voimakas kasvu on erityisen myönteistä, koska se etenkin tuotti yhtiölle ongelmia. Kivijalkakauppojen kovat kustannukset rasittivat kannattavuutta.

Kurssin raketointi oli perusteltu

Liikevaihtohan ei ole yhtiön heikkous ollutkaan, vaan kannattavuus. Sen korjaantumisen myötä Henkka on palaamassa kunnon kasvuyhtiöksi.

Alunperin H&M on luokiteltu Pörssihaukassa osinkotykiksi. Sitähän se viime kevään hinnoilla olikin. Nyt, kun osakekurssi on noussut sieltä 50 prosenttia, tilanne on jo hiukan toinen.

Yhtiön esittely päättyi virkkeeseen: ”Riskien suhde mahdollisuuksiin on nyt H&M:ssä kohdallaan.” Jossain määrin Pörssihaukallekin tuli silti yllätyksenä yhtiön näin vauhdikas petraaminen, potentiaalista huolimatta.

Se tekee osakkeen hinnoittelunkin hiukan hankalaksi. Tämän vuoden nettotulos jäänee vielä selvästi kympin alle, minkä perusteella 200 kruunua hipova osake on jo hintava. Toki kasvuun palanneesta perinteisestä osinkokoneesta kelpaa jonkin verran maksaakin.

Teknisesti osake on kuitenkin niin lämmin, että osta-suosituksen antaminen vaatii jäähtymistä. Toisaalta osakkeen voimakas nousu todisti taas kerran, että suurella rahalla oli hyvin tiedossa yhtiön talouden kohentuminen.

Jossain vaiheessa hinnoittelu vain yleensä lyö yli äyräiden, ja silloin on korjausliikkeen aika. Näitä rakoja Pörssihaukka hakee ostosuosituksilleen.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Pörssihaukka
Y-tunnus 1666554-1
info@porssihaukka.fi

Tietosuojaseloste

Kaupan ehdot

2020 © Pörssihaukka