Sampo ja IBM jakavat lisää osinkoa

Sentistä toinen ja kolmaskin

Kasvava osinko on varminta tuottoa osakesijoittamisessa.

Finanssikonserni Sampo jakaa elokuussa ylimääräisen osingon Nordea-osakkeina. Asia siunataan elokuun 7. päivänä hallituksen kokouksessa. Osakkeenomistaja saa yhden Nordea-osakkeen jokaista kymmentä Sampo-osaketta kohti. Jakojäännöksestä ulos jääviä murto-osia ei jaeta osakkeina, vaan hyvitetään käteisenä. Osingon irtoamispäivä on 8. elokuuta ja se maksetaan elokuun 12.

Ylimääräisen osingon idea on laskea Sammon omistusosuus Nordeasta alle 20 prosenttiin, jolloin Nordeaa käsiteltäisiin Sammon vakavaraisuuslaskelmissa tavallisena osakesijoituksena. Sammon Nordea-omistuksen vakavaraisuusvaatimukset nousivat, kun pankkikonserni siirsi pääkonttorinsa Ruotsista Suomeen.

Sammon ratkaisu on hyvä. Nordean omistuksen vähentäminen osakkeita myymällä olisi nykyisellä tulipalohinnalla järjetöntä. Sammolle ratkaisu lisää liikkumavaraa, ja omistajat saavat kovaosinkoisen sijoituksen ylimääräisenä osinkona.

***

Tämä sisältö on maksullinen: kirjaudu sisään tai aloita jäsenyys. Jos olet vanha tilaaja, kirjaudu ensin sisään, jolloin voit uudistaa tilauksesi myös luottokortilla.


One thought on "Sampo ja IBM jakavat lisää osinkoa"

  1. Heikki Ikonen sanoo:

    Vielä sen verran, että Sammolta tullut kommentti vahvistaa eilen tekemäni tulkinnan sen suhtautumisesta Nordeaan. Sampo ei halua myydä osakkeita nykyiseen hintaan, eikä varsinkaan suuria määriä, koska se ei kannattaisi, ja myynti ymmärrettäisiin markkinoilla väärin. Osake sukeltaisi edelleen, vaikka se on halpa jo nyt potentiaaliinsa nähden.

    Kuten sanottu olen aivan samaa mieltä, ja Sammon liike on onnistunut kaikin tavoin. Itse asiassa kirjautuva kirjanpitotappiokin, koska se vähentää verorasitusta.

    https://www.arvopaperi.fi/uutiset/ap/62fef8c1-a7b9-47d4-880f-e057d6ce13d9

Vastaa

Pörssihaukka
Y-tunnus 1666554-1
info@porssihaukka.fi

Tietosuojaseloste

Kaupan ehdot

2020 © Pörssihaukka