Päivän tulossatoa

Kiinalaisillekin maistuu amerikkalainen maapähkinävoi

Korona rasittaa yhtiöitä monia kanavia. Nekin, jotka pääosin hyötyvät epidemiasta kysynnän kasvuna, voivat kärsiä kustannusten noususta.

***

Tämä sisältö on maksullinen: kirjaudu sisään tai aloita jäsenyys. Jos olet vanha tilaaja, kirjaudu ensin sisään, jolloin voit uudistaa tilauksesi myös luottokortilla.


6 thoughts on "Päivän tulossatoa"

 1. Eija sanoo:

  Heips, sivustosi on loistava ja mielelläni seuraan.

  Ota kohteeksi Aasia, siellä potentiaalia. Kiina, vietnam jne. Ymmärrän, että haet vain ja ainoastaan ns. varmoja caseja. Mutta jos haluat lisää seuraajia: voisitko miettiä uutta ryhmää: pohjalla olevia kasvuyhtiöitä, eli ns. super riski yhtiöitä?

  Olet itse sijoittanut mainitsemiisi yhtiöihin, kun ne olivat alhalla (hinta-tuottoarvio), mutta olisiko uusia yhtiöitä pilkkahintaan, missä olisi tuotto odotuksia kurssiin?

  1. Heikki Ikonen sanoo:

   Kiitos, Eija!

   Onhan noissa kovan riskin yhtiöissä puolensa, ja ehkä joitakin voisi nostaa korostaen kuitenkin sitä riskiä. Ja tuollaiset yleensä nuoret yhtiöt ovat hankaliakin, koska vaativat paljon enemmän perkaamista ja puntarointia epävarmuutensa takia.

   Tuottojen kannalta kokemukseni on, että riskien karttaminen on hyvä tapa pärjätä. Jos näet riskipapereilla ottaa rankasti kuokkaansa, niin onnistumisten on oltava todella kovia kattaakseen tappiot ja viedäkseen kokonaissaldon riittävän hyväksi.

   Tästä minulla on kokemusta muun muassa kuralle menneiden käänneyhtiöiden kalastamisessa. Jos jotkut osuvatkin makoisasti, virheet yleensä ovat aivan liian suuuret.

   Mitä itse olen ostanut salkkuuni, ja ostan, eivät ne ole sinänsä sen kummempia kuin nyt suosituksissa olevat – tarkoitan hintansa puolesta. Eivät ne ole aikanaan sen halvempia olleet suhteessa tuloskuntoonsa ja näkymiin.

   Kurssien ja osinkojen nousu on seurausta yhtiöiden pärjäämisestä, mutta siihen ne kykenevät jatkossakin. Pörssihaukka antaa osta-suosituksia vain hinnaltaan mielekkäille osakkeille, ja kyllä noissa suositusyhtiöissä sellaisia on aina tarjolla.

   Vaikkapa viimeisimmät suositusyhtiöt Alphabet, Scanfil ja Alibaba ovat potentiaaliinsa nähden hyvin maltillisen hintaisia, tosin kaksi ensin mainittua jo kallistuneet nopeasti.

   Kuvaamaasi tarpeeseen on tulossa nettikauppa Etsy, aika nuori kovan kasvun pörssiyhtiö. Sen liiketoiminta rullaa jo hyvin, joten riski on sen suhteen matala, mutta osake on kallis – ja riski haudattu siten hintaan.

   Teknokupla ja myöhemmätkin kuplat, vaikka kannabiskupla pari vuotta sitten, ovat kirveleviä muistutuksia ylisuurten odotusten vaaroista. Mutta joitakin tuontapaisia varmaan tulee, Etsy nyt tosiaan yksi lupaava, ellei osakekurssi ehdi karata muutamassa viikossa.

 2. Kari Koivu sanoo:

  Moi Heikki,

  Joudun kontraamaan edellistä lukijaa: minusta tämän sivuston idea perustuu teknisen analyysin hyötyihin, ja niiden yhtiöiden tarkasteluun, joiden kurssit noudattavat sen lainalaisuuksia mahdollisimman hyvin (ennakoitavasti).

  Kasvumarkkinoiden, tai yleensä mittavan kasvuyritysten laaja seurantaa ei minusta millään voida kattaa tällä palvelulla. Eikä yhtiöfundamenttien arviointi tässä kait olekaan se tulokulma.

  Heikin lähestymistavalla voi saavuttaa erittäin hyviä tuottoja varsin matalalla riskillä, mikä on se oleellisin kysymys. Kiitokset hyvistä artikkeleista !

  1. Heikki Ikonen sanoo:

   Kiitos, Kari!

   Pyrin toki hiomaan palvelua mahdollisimman hyväksi, mutta kovariskisten kasvuyhtiöiden haalimisessa on vaikeutensa niin yhtiöihin paneutumisen kuin niiden ennustettavuuden vuoksi.

   Pyrin joitakin lupaavia kaivamaan. Etsy on todellakin sellainen, mutta kurssi tuntuu kirmaavan parasta aikaa karkuun. Jospa vielä niia sopivasti.

   Ja on hyvä muistaa sekin, että hyviä sijoituskohteita löytyy muualtakin kuin kasvavilta reunamarkkinoilta. Kasvuyhtiöitäkin.

   Lisäksi ongelmaksi voi tulla osakkeiden oston hankaluus. Olisin tuonut varmaankin suosituksiin yhden kiinalaisen akkuvalmistajan, joka on vahva kasvuyhtiö, mutta osaketta ei saa kuin piensijoittajalle vaikeasti tavoitettavasta Shenzhenin pörssistä.

 3. Eija Tamminen sanoo:

  Ymmärrän hyvin sivuston perus ideologian ja arvostan sitä. Se luo turvallisuutta, kun liikutaan vahvojen firmojen vanavedessä. Kariltakin hyviä huomioita.

  Mutta Aasian puolelta kaipaan perkausta ja Heikki osaa varmasti jotain tuoda sieltä. Ns. Lottolappu ryhmä 😁 ja voithan olla antamatta mitään ostosuositusta.

  Itselläni on pelifirmoista ” lottolappu salkku” ja itseasiassa ei yhtään huonompi, kun sitä välillä seuraan.

  Toki ymmärrän, että uusille sijoittajille se voi lyödä käsille ja se ei ole tämän sivuston idea, mutta ainahan sijoitus on 100 % omalla vastuulla.

  Itse en osaa Aasiaa perata yhtään ja jonkin verran Heikin sivuston osakkeita on ollut jo matkassa. Paria uutta täältä seuraan ja pohdin vielä ja perkaan itsekin vielä 😁👍🏻

  1. Heikki Ikonen sanoo:

   Kiitos, Eija.

   Voisin tosiaan ottaa tuolla mentaliteetilla esiin joitakin yhtiöitä, jos sopivia kohdalle osuu. Joitakin olen ohimennen tuonutkin esiin, kuten kiinalaisen sähköautovalmistajan Xpengin:

   https://porssihaukka.fi/yleista-taloudesta/autobuumi-yha-kiihtyy/

   Siitähän on tullut nyt rakettiosake, koska yhtiön myynti kasvaa vahvasti. Kannattavuudesta en tiedä, ja osake on jo hyvin kallis – Xpengin markkina-arvo on jo sama kuin BMW:n, vaikka tietysti vielä kaukana kaukana sen myynnistä ja kannattavuudesta.

   Tämä on se avainongelma näiden lottolappujen kanssa. Ne eivät ole yleensä halpoja riskipapereita, päinvastoin kalliita jo kättelyssä eli listautuessaan. Ja hetken huuman jälkeen usein seuraa kova krapula, eikä yhtiöiden tulevaisuudesta voi tietää paljoakaan.

   Käsittelen aihetta vielä tuonnempana. Yhden lottolapun saatan tuoda käsittelyyn jo tällä viikolla – se sitten onkin todellista lottoa.

Vastaa

Pörssihaukka
Y-tunnus 1666554-1
info@porssihaukka.fi

Tietosuojaseloste

Kaupan ehdot

2021 © Pörssihaukka