Osinkokone vailla vertaa

Suuret rahoitusyhtiöt ovat monessa mukana

Rahoitusyhtiöt, jotka eivät ole kuitenkaan perinteisiä pankkeja, ovat suomalaiselle sijoittajalle hiukan vieras liiketoiminnan muoto. Muualla maailmassa ja etenkin Yhdysvalloissa ne ovat osa valtavirran bisneskulttuuria, johon voi osallistua pörssinoteerattujen yhtiöiden osakkaana.

Monet niistä kuuluvat juridisesti luokkaan BDC (Business Development Company) eli kehityssijoitusyhtiö. Niitä kohdellaan verotuksellisesti kuten kiinteistöyhtiöinä toimivia REIT:ejä (Real Estate Investment Trust), jotka ovat erikoistuneet tiettyyn toimialaan, kuten terveydenhuoltoon, vähittäiskauppaan tai toimistotiloihin.

Yhdysvaltojen laki edellyttää, että BDC:t ja REIT:it jakavat käytännössä liki kaiken tuloksensa osinkoina omistajille. Muuten yhtiö menettää kyseisen statuksen, jonka ansiosta ne saavat merkittäviä verohelpotuksia. BDC-yritykset kuten REIT:it keikkuvatkin korkealla osinkoyhtiöiden listalla.

***

Tämä sisältö on maksullinen: kirjaudu sisään tai aloita jäsenyys. Jos olet vanha tilaaja, kirjaudu ensin sisään, jolloin voit uudistaa tilauksesi myös luottokortilla.


Vastaa

Muut
Pörssihaukka somessa

Pörssihaukka
Y-tunnus 1666554-1
info@porssihaukka.fi

Tietosuojaseloste

Kaupan ehdot

2024 © Pörssihaukka