Markkinarauhaa kaipaavan rahasto

Matalan volatiliteetin rahasto sopii myrskyjä vieroksuvalle

Monelle sijoittamisessa on pahinta nähdä sijoituksen nimellisarvon laskevan eli kurssin putoavan. Hyvillä yhtiöillä markkinariskiksi sanottu riesa kestää vain aikansa, ja ennen pitkää sijoitus kampeaa voitolle. Mutta hanakasti hermoilevalle kurssimuutosten tuska on vaikea sietää.

Heitä varten löytyy osakkeita, joiden heilunta on keskimääräistä vähäisempää. Tällaisiin yhtiöihin hyvin laajasti hajautettu rahasto suojaa pahimmalta markkinariskiltä, joskaan ei sitä täysin poista.

Pörssihaukan suositus-ETF osallistuu pörssien sukelluksiin, mutta vahvasti sordino päällä. Esimerkiksi viime talven markkinapaniikkissa sen kurssi putosi huipulta pohjaan vain kymmenen prosenttia, kun pienimmätkin indeksipudotukset repesivät kahteenkymmeneen.

Liki kahdesta sadasta eurooppalaisesta yhtiöstä koottuna sen yhtiöriskikin on käytännössä nolla. Tämän indekseille hyvin pärjäävän paperin kanssa saa nukkua yönsä harvinaisen rauhassa.

***

Tämä sisältö on maksullinen: kirjaudu sisään tai aloita jäsenyys. Jos olet vanha tilaaja, kirjaudu ensin sisään, jolloin voit uudistaa tilauksesi myös luottokortilla.


Vastaa

Muut
Pörssihaukka somessa

Pörssihaukka
Y-tunnus 1666554-1
info@porssihaukka.fi

Tietosuojaseloste

Kaupan ehdot

2024 © Pörssihaukka