Kauppajätistä monialakonserniksi

Supernettikaupasta saa todella mitä tahansa

Nettikauppa on muuttanut kulutuskulttuurin nopeasti ja pysyvästi. Ensimmäisenä apajille ehtineet laadukkaat toimijat ovat kasvaneet räjähdysmäisesti.

Vasta kymmenkunta vuotta sitten resuisista startupeista on turvonnut globaaleja jättiyhtiöitä, joista merkittävimmät versoavat vauhdilla muillekin toimialoille. Se osaltaan takaa, ettei Pörssihaukan superyhtiön voitokkaalle marssille näy päätepysäkkiä.

***

Tämä sisältö on maksullinen: kirjaudu sisään tai aloita jäsenyys. Jos olet vanha tilaaja, kirjaudu ensin sisään, jolloin voit uudistaa tilauksesi myös luottokortilla.


4 thoughts on "Kauppajätistä monialakonserniksi"

 1. Seija sanoo:

  Hei,

  Kiitos taasen kattavasta yhteenvedosta. BABAa tulikin jo siivu ostettua. Ostoa ihmetellessäni törmäsin netissä juttuun, jossa kirjoittaja piti kuitenkin JDtä parempana. Onko sinulla mielipidettä yhtiöiden paremmuudesta?

  Ja vielä: Talouden painopiste lienee tulevina vuosina reilusti siirtymässä itään. Kiinalaiset ja muutkin idän mielenkiintoiset osakkeet kiinnostaisivat. Voisitko niitä perata.

  1. Heikki Ikonen sanoo:

   Kiitos, Seija!

   En kummemmin tunne JD:tä, mutta se on ainakin kannattavuudeltaan ollut surkea verrokki. Josko parantaisi, mene tiedä, mutta Pörssihaukan ehdoton periaate on, että selkeät epävarmuustekijät kuten olematon kannattavuus sulkevat yhtiön pois suosituksista.

   Toki jos JD saa kannattavuutensa reilaan niin nousuvaraa varmasti on todella paljon. Mutta se on aina jos, ja Alibaballa ei moista ongelmaa ole.

   http://financials.morningstar.com/ratios/r.html?t=jd

   Linjani perustuu riskinhallintaan. Minulla on ikäviä kokemuksia tuollaisista yhtiöistä, joiden tuloskunto perustuu etupäässä odotuksiin.

   Ja koska Pörssihaukka antaa vihjeitä kenties aivan kokemattomille tilaajille, kartan erityisen paljon ilmeisiä riskejä.

   Saattaa toki olla kuinkakin hyvä kohde, joten jos rohkeus riittää niin miksei. Onhan JD:n myyntiin suhteutettu P/S-luku esimerkiksi todella matala, mutta pitää ollakin, ellei kannattavuus kohene.

   Aasialaisiakin yhtiöitä varmasti tulee jatkossakin suosituksiin. Olen kuitenkin hyvin tarkka juuri riskinhallinan suhteen, joten yhtiön pitää päästä seulasta kaikin osin.

 2. Seija Vanhanen sanoo:

  Kiitos, sulla on hyvät periaatteet!

  1. Heikki Ikonen sanoo:

   Kiitos, yritys on ainakin vilpitön!

Vastaa

Pörssihaukka
Y-tunnus 1666554-1
info@porssihaukka.fi

Tietosuojaseloste

Kaupan ehdot

2021 © Pörssihaukka