Osinkotuotot markkinapohjien tasolla

Kun osakkeet ovat halpoja, osinkoja suorastaan sataa

Erilaiset talousindikaattorit antavat ainakin tiettyyn mittaan arvokasta osviittaa talouden tai markkinoiden tilasta ja hinnasta. Yksi tällainen on osakkeiden ja valtionvelkakirjojen eli korkopaperien vertaileva tuottokäyrä.

Nämä kaksi arvopaperiryhmää muodostavat finanssimarkkinoiden rungon. Vahvan talouskasvun aikana raha virtaa osakkeisiin, jolloin kurssit ja arvostuskertoimet nousevat. Korkopapereille käy samaan aikaan päinvastoin.

Laskusuhdanteessa dynamiikka kääntyy toisen suuntaan: osakkeiden kurssit ja arvostuskertoimet putoavat, korkopapereiden nousevat. Ryhmien kulloisenkin hetken keskinäinen suhde valottuu, kun verrataan osakkeiden osinkotuottoa velkapaperien korkotuottoon. Ja nyt ero viittaa markkinan taitteeseen.

***

Tämä sisältö on maksullinen: kirjaudu sisään tai aloita jäsenyys. Jos olet vanha tilaaja, kirjaudu ensin sisään, jolloin voit uudistaa tilauksesi myös luottokortilla.


2 thoughts on "Osinkotuotot markkinapohjien tasolla"

 1. Antti Ranua sanoo:

  Eli siis 0-2kk sisään tulee yleisellä tasolla parhaat ostopaikat, poislukien toki yksittäiset poikkeukset. Sen jälkeen odotellaan vähintään taas vuosi ennenkuin nousu taittuu? Toki syytä aina pelata todennäköisyyksillä, varmaahan ei voi sanoa. Minkälaiset todennäköisyydet annat eri skenaarioille tällä hetkellä?

  1. Heikki Ikonen sanoo:

   Moi, pitkät korot viittaavat siihen, että niiden pohjat ovat lähellä, ja silloin ne ovat yleensä useimmilla syklisilläkin. Yhtiökohtaiset erot voivat tosiaan olla isojakin, mutta pääsääntöisesti ne kulkevat samaa tahtia.

   Heiluntaa riittää varmasti jatkossakin, mutta pohjan taituttua sykliset yleensä hilautuvat hiljalleen ylöspäin, tai nopeastikin. Minkä sitten kestää, sen näkee, tavallisesti nousut ainakin vuoden pari kestävät. Täältä asti sellaista ei vielä kannata arpoa, vaan seurata kehitystä vaihto kerrallaan kuin jääkiekossa, eli pysyä kartalla viikottain.

   Todennäköisyyksillä aina mennään, se on tosiaan muistettava, mutta kyllä tämä aika todennäköinen skenario on. Syklisten laskumarkkina on kestänyt usean kohdalla kohta kaksi vuotta. Se on pitkä aika osakemarkkinoilla. Sama pätee pitkien korkojen laskuun. Euroopan moottorin Saksan kahden vuoden korkojen lasku on lajissaan pitkä. Pitäisi alkaa loppua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Pörssihaukka
Y-tunnus 1666554-1
info@porssihaukka.fi

Tietosuojaseloste

Kaupan ehdot

2020 © Pörssihaukka