Pikamarkkinakatsaus: Vola iski – muttei puskan takaa

Jihuu

Hyvälle sijoittajalle kurssien odotetut sukellukset ovat juhlan paikka.

Volatiliteettia kuten yleensä markkinoiden liikkeitä pidetään mahdottomina ennustaa. Vaikeaa se joskus on kyllä, mutta tietyt säännönmukaisuudet toimivat lopulta, kuten markkinapaniikkien kohtalaisen säännöllinen iskeminen.

Eivätkä ne tule puskan takaa, vaan hitaasti kehittyen – kuten Pörssihaukan lukijat tietävät. Levottomuuden kuten muidenkin markkinaliikkeiden kehitystä voi seurata teknisin välinein. Niiden informaatio ei ole aina helppolukuista, eivätkä trendit toistensa kaltaisia, mutta ennen pitkää trendit toteutuvat.

VIX-indeksi on instrumentti muiden joukossa, joskin erittäin tärkeä sellainen. Ja saimmehan lopulta sen 20 pisteen ylityksen – ja ostopaikkoja siunautui.

Tämä sisältö on maksullinen: kirjaudu sisään tai aloita jäsenyys.


2 thoughts on "Pikamarkkinakatsaus: Vola iski – muttei puskan takaa"

 1. Dave sanoo:

  Miltä näyttää Nokian Renkaat? Ostopaikka?

  1. Heikki Ikonen sanoo:

   Hyvä kysymys, aioinkin ottaa esiin kohta.

   Nokian Renkaat on tosiaan hyvä syklinen osinkopaperi, varmasti useimmat teistä sen tuntevat vallan hyvin, mutta muillekin tiedoksi, kun ei tähän hätään ehdi esitellä tarkemmin. Tarjoaa jo 6% osinkoa, joka on pitänyt vuosia tasonsa ja pitänee edelleen. On paljon vakaampi yhtiö kuin osakekurssi antaa ymmärtää. Syklinen, mutta laadukkaasti.

   On tosiaan halventunut kiitettävästi ja hintansa puolesta jo ehdottomasti ostokelpoinen.

   Teknisesti se alkaa olla ostotasoilla, mutta saattaa tulla vielä jonkin matkaa alemmas. Tuskin radikaalisti, mutta luulen ettei pohja vielä ihan tässä ole.

   Toisaalta jos pelkää vastaliikettä ylös, joka tietysti tulee jossain kohtaa, niin voihan sen jo napata. Mutta luultavasti sitä vielä halvemmallakin saa. Viikkoindikaattorit eivät ole vielä pohjassa. Voin ottaa malliksi seuraavaan markkina-analyysiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Pörssihaukka
Y-tunnus 1666554-1
info@porssihaukka.fi

Tietosuojaseloste

Kaupan ehdot

2019 © Pörssihaukka