Ostosuosituslista

Tämä vähintään kerran viikossa päivitettävä lista sisältää kaikkien Pörssihaukan suosittelemien yhtiöiden markkinatilannearviot. Suositukset perustuvat Pörssihaukan tekniseen analysiin. Pääosin suosituksia on kahta lajia: osta tai odota. Kolmas, mutta harvemmin esiintyvä suositus on ylikuumentunut.

***

Tämä sisältö on maksullinen: kirjaudu sisään tai aloita jäsenyys. Jos olet vanha tilaaja, kirjaudu ensin sisään, jolloin voit uudistaa tilauksesi myös luottokortilla.


3 thoughts on "Ostosuosituslista"

 1. Antti Ranua sanoo:

  Ruotsiosakkeet kyllä kiinnostavat jo sopivan valuuttakurssin takia. Hieman kun nyt tulisivat vielä alaspäin. Nilörngruppenin ostopaikka olisi ilmeisesti sinulla 70-72 paikkeilla kun vaihdoit sen odottamaan? Nyt varmasti Usan pörsseissä on syytä juurikin etsiä hyviä yksittäisiä osakkeita, ei niin indeksiä ostaa(esim sp500). Onko mielestäsi sp500 yliarvostettu tällä hetkellä?

  1. Heikki Ikonen sanoo:

   Moi sori hidas moderointi, olin tien pääällä. Vastaan sunnuntaina.

  2. Heikki Ikonen sanoo:

   Jenkki-indeksien hinnat ovat historiallisesti yhä korkealla. Pätee myös moneen isoon yhtiöön.

   En kyllä ikinä ostaisi Amazonia liki sadan P/E:n hintaan. Microsoftin P/E on 30. Alphabetin eli Googlen sukellus osoittaa tuoreeltaan, että kova hinta nakkaa osakkeen äkkiä alas, kun kasvu vähänkin piiputtaa. Se tekee US-indekseistä vähän hankalan kohteen.

   Yksittäisiä yhtiöitä ei koske samalla tavalla, sopuhintaisia löytyy. Sopivalla korjausliikkeellä niitä olisi aika laillakin, vaikkapa Cisco, jonka haluaisin esittelyyn hinnan asettuessa.

   Nilörnille laitoin odota ihan vain siksi, että päivätason oskillaattorit ovat aika korkealla, ja tällä osakkeellakin ne seilaavat yliostetusta ylimyydyksi tekniseltä kannalta kohtalaisen säännöllisesti.

   Tässä TA-ohjeistuksessa on toki se ongelma, että teknisesti yliostettu tila voi kestää jonkin aikaa, ja kurssi karata enemmän kuin arvasi. Näin on käynyt mm. Axfoodille. Se kiehuu oikein jo.

   Kokemus on kuitenkin vuosien mittaan opettanut, ettei kannata innostua hyvästä mutta turhankin vahvassa nousutrendissä olevasta osakkkeesta silloin, kun indikaattorit ovat yliostetut. Kotimaiset metsäyhtiöt ovat tästä hyvä esimerkki ainakin minulle.

   Ne eivät vaikuttaneet sinänsä hintavilta viime syksynä, mutta teknisen analyysin – ja toki suhdannekokemuksenkin – mukaan ne olivat ylikuumentuneita. Ja alas tulivat rytisten, vaikka sitä harva syksyllä odotti, kun ei ollut fundaperusteita – hyvin menee.

   Nilörn ei ole kuuma sinänsä kuin lyhyen trendin osalta. Hiukan alemmas sen odotan tulevan piakkoin, ja sitten se saa taas osta-suosituksen. Eikä se hölmö ostos olisi nytkään, mutta jos sen saisi jonkun prossan halvemmalla niin aina parempi.

   Toki suosituksen muutos ostosta odotukseen on riskikin, jos noususta tulee odotettua vahvempi. Yleensä kuitenkin kannattaa odottaa ylimyyty-tilaa muutaman viikonkin. Nilörnille niitä on tullut luokkaa kerran kuussa. Edellinen oli tosiaan 70 kruunun pinnassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Pörssihaukka
Y-tunnus 1666554-1
info@porssihaukka.fi

Tietosuojaseloste

Kaupan ehdot

2020 © Pörssihaukka