Markkinakatsaus: Turha vielä tuulettaa

Kauppasodan ratkeamista ei kannata juhlia ennenaikaisesti

Taloudessa on nyt sen verran hiljaista uutisten ja raporttien suhteen, että se tarjoaa hyvän raon tarkastella markkinoiden toimintaa ikään kuin suurennuslasilla. Edellisessä markkinakatsauksessa viime viikolla oletin, että keskipitkä trendi alas ei ole vielä ohi, joskin loppupuolella. Eli odotuksena oli ainakin yksi reippaampi nykäisy alas.

Viikon lopussa markkinat riehaantuivat, kun Donald Trump tviittasi kauppaneuvottelujen Kiinan kanssa etenevän hyvin ja vauhdilla. Tätähän hän tekee jatkuvasti, milloin mistä asiasta ja mihinkin suuntaan. Aika usein kommenteilla on vaikutusta, ei tosin aina. Tällä kertaa markkinoiden reaktio oli kiivas.

Tietysti kauppasodan ratkeaminen edes jollain tavalla myönteiseen suuntaan olisi oleellista rapautuneelle suhdanteelle ja sen myötä osakemarkkinoille. Kokemus on kuitenkin opettanut suhtautumaan varovasti poliiitisten tai muiden äkkikäänteiden markkinavaikutukseen, näyttäkööt ne kuinkakin merkittäviltä.

***

Tämä sisältö on maksullinen: kirjaudu sisään tai aloita jäsenyys. Jos olet vanha tilaaja, kirjaudu ensin sisään, jolloin voit uudistaa tilauksesi myös luottokortilla.


Vastaa

Sijoituskohteet
Muut
Pörssihaukka somessa

Pörssihaukka
Y-tunnus 1666554-1
info@porssihaukka.fi

Tietosuojaseloste

Kaupan ehdot

2024 © Pörssihaukka