Markkinakatsaus: Trendit toimivat normaalisti

Yhdysvaltojen teollisuusindeksi on trendien pysyvyyden mallitapaus

Korona on osoittautunut eräin osin omalaatuiseksi kriisiksi, mutta yksi historiallinen totuus ei pala tässäkään tulessa: markkinatrendit toimivat kuten ennenkin. Normaalissa aikataulussa.

Maalispaniikin jälkeinen korjausliike ylös on osoittautumassa perinteiseksi kuukauden mittaiseksi kuolleen kissan pompuksi. Markkinoilla on säännönmukaisuutensa.

Yhtiökohtaiset erot ovat olleet kylläkin huimia, ja hyvä niin sijoitussivuston kannalta. Seulonta palkitaan.

***

Tämä sisältö on maksullinen: kirjaudu sisään tai aloita jäsenyys. Jos olet vanha tilaaja, kirjaudu ensin sisään, jolloin voit uudistaa tilauksesi myös luottokortilla.


2 thoughts on "Markkinakatsaus: Trendit toimivat normaalisti"

 1. Eero Tolvanen sanoo:

  Ovatko sijoittajat menettäneet järkensä? Kurssit nousevat eikä negatiivisilla talousuutisilla näytä olevan mitään merkitystä.

  Saksa valahti taantumaan jo Q1:llä koronakriisin seurauksena. Saksan talous supistui Q1:llä odotetusti 2,2 %:lla eli voimakkainta tahtia finanssikriisin jälkeen. Yhdysvalloista tulee erittäin heikkoa datavirtaa: Yhdysvaltojen teollisuustuotanto laski huhtikuussa historiallisen voimakkaasti. Teollisuustuotanto painui peräti 11,2 %:lla.

  Koronaviruksen leviämisestä oli tietoa jo vuoden alusta lähtien, mutta lisäksi tiedettiin, että koronaviruksen vaikutukset eivät näy vielä yritysten Q1-tuloksissa. Ajattelevatko sijoittajat aivan vakavissaan, että nyt nähdyt suhteellisen hyvät tulokset olisivat totta myös tulevaisuudessa? Koronavirushan karsii kovalla kädellä tuloksia vasta Q2:lla ja Q3:lla.

  Kuinka on mahdollista, että yritysten tulosten sulaessa FED määrää elvytyksellään näin vahvasti osakemarkkinoiden suunnan? Fundamentteja ei tarvitse enää seurata, vaan riittää, että sijoittajat kuuntelevat Yhdysvaltojen keskuspankin pääjohtajaa, Jerome Powelia.

  Tosin Powel totesi muutama päivä sitten, että Yhdysvaltain bruttokansantuote voi vajota kuluvana vuoden aikana 20-30 prosenttia. Mitäpä siitäkään, kun keskuspankki lupaa painattaa yhä vain enemmän rahaa. Saahan sitä painaa, onhan USA:lla oma valuutta.

  Onko tämä markkinanousun ikiliikkuja keksitty aivan äskettäin: voimakkaalla rahan syytämisellä markkinoille voidaan saada kurssit helposti nousuun, eikä meidän koskaan enää tarvitse pelätä markkinoiden taantumista? Jos setelipainokoneet alkavat kovassa kulutuksessa hidastua, niin uusi painokone vain linjalle.

  Odotettavissa on erittäin huonot tulokset Q2:lta ja Q3:lta. Mennäänkö tässä niidenkin yli tuosta vain lentämällä? Ehkä joku hoksaa sanoa, etteivät ne tulokset aivan niin surkeita olleet kuin odotettiin. Oi näitä aikoja: Fedin ohjaamat setelipainokoneet ja koronaviruksen leviämisen heikentyminen määräävät tahdin, ei enää pörssiyritysten tulokset.

  Heikki: ”oletettavasti talous kääntyy kasvuun vuoden toisella puoliskolla?” Kääntyykö talous kasvuun siitä huolimatta, että yritysten tulosten odotetaan edelleen heikkenevän ja Saksan lisäksi moni muukin maa on tai on menossa taantumaan?

  1. Heikki Ikonen sanoo:

   Kiitos, Eero, vastaan tähän omana juttunaan piakkoin, tai osana markkinakatsausta. Ralli varmasti ällistytti vähän kaikkia, mutta sikäli ei, että tällaiset liikkeet kuuluvat voimakkaisiin pudotuksiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Pörssihaukka
Y-tunnus 1666554-1
info@porssihaukka.fi

Tietosuojaseloste

Kaupan ehdot

2020 © Pörssihaukka