Markkinakatsaus: Saksan pitkillä koroilla sama tarina

Mersu eli Daimler kulkee monen syklisen osakkeen tapaan pitkien korkojen tahdissa

Jatkan edellisestä markkinakatsauksesta käsitellen Yhdysvaltojen jälkeen Saksan pitkiä korkoja. Vaikka Yhdysvallat maailmantalouden tärkeimpänä maana hallitsee finanssimarkkinoiden liikkeitä, on muillakin suurilla talouksilla ja valuutoilla tietysti merkityksensä.

Euroalueen talousmahti Saksa on täkäläisestä näkökulmasta se, jota sijoittajan ja ylipäänsä taloudesta kiinnostuneen on seurattava talouden suuret linjat hahmottaakseen. Saksa on vientivetoisen Suomen tärkein asiakas, joka ostaa pääasiassa investointihyödykkeitä eli suhdanneherkän teollisuuden tuotteita. Niiden valmistajia Helsingin pörssissä riittää.

Saksan valtionvelkojen pitkät korot heijastavat suhdanteita ja osakemarkkinoita samalla tavalla kuin Yhdysvaltojen. Vaikka talousalueet ovat toiset, talouden globaalin integraation ansiosta niiden liikkeet eivät juuri eroa toisistaan. Se helpottaa suhdanteiden tulkintaa.

***

Tämä sisältö on maksullinen: kirjaudu sisään tai aloita jäsenyys. Jos olet vanha tilaaja, kirjaudu ensin sisään, jolloin voit uudistaa tilauksesi myös luottokortilla.


Vastaa

Muut
Pörssihaukka somessa

Pörssihaukka
Y-tunnus 1666554-1
info@porssihaukka.fi

Tietosuojaseloste

Kaupan ehdot

2024 © Pörssihaukka