Markkinakatsaus: Ostopaikat dominoivat taas

Hyvällä yhtiöllä pudotukset ovat vähän kuin laskuvarjolla hyppäämistä

Tulihan sieltä keskipitkä trendi alas, kun aikansa odotti. Hiukan epätahtinen se tosin on ollut yksittäisten osakkeiden ja hiukan indeksienkin osalta, mutta Pörssihaukassakin taas vaihteeksi osta-suositukset dominoivat.

Taas kuitenkin nähtiin, että volatiliteetti kasvaa ennen pitkää, ja tekniset indikaattorit heilahtavat kellarista kattoon eri aikaikkunoissa. Nyt ne alkavat VIX:issä olla viikkotasollakin ostotasolla, ja se näkyy lukuisissa yksittäisissä osakkeissa reippaina notkahduksina.

Eli on taas ostajan markkinat. Eikä tilanne koskaan tule puskista sikäli, että näin pörssit seilaavat trendistä toiseen. Koronaviruksesta tai muista ulkoisista shokeista se ei johdu, vaikka voivat toki sellaisetkin oikeastikin joskus markkinoita horjuttaa.

Mutta kuten jaksan aina vatkuttaa, nämä liikkeet johtuvat ennen kaikkea talouden ja markkinoiden dynamiikasta, ja ovat siksi aina tiettyyn mittaan ennustettavia. Toisin kuin kulkutautien puhkeaminen tai kuumapäisten valtionjohtajien tempaukset.

***

Tämä sisältö on maksullinen: kirjaudu sisään tai aloita jäsenyys. Jos olet vanha tilaaja, kirjaudu ensin sisään, jolloin voit uudistaa tilauksesi myös luottokortilla.


Vastaa

Sijoituskohteet
Sijoitusstrategiat
Muut
Pörssihaukka somessa

Pörssihaukka
Y-tunnus 1666554-1
info@porssihaukka.fi

Tietosuojaseloste

Kaupan ehdot

2023 © Pörssihaukka