Markkinakatsaus: Odottava tunnelma

Hyvän osakesalkun kanssa kelpaa istua ja odottaa

Volatiliteetti vaikutti ottavan jo mukavan roiskaisun niin indikaattorien kuin poliittisen dramatiikan perusteella, mutta niin vain VIX vaimeni hyvän alun jälkeen, vaikka Yhdysvallat joutui ensimmäistä kertaa pitkästä aikaa vieraan valtion suoran sotilaallisen iskun kohteeksi.

Yllättävän rauhallisesti Donald Trump Iranin vastaiskun otti. Mutta tuskinpa sählinki tähän jää. Avoimen sodan mahdollisuutta pidän silti yhä pienenä.

Se olisi niin kallista lystiä molemmille, mutta varsinkin Trumpin tempauksia on vaikea kenenkään ennustaa. Varsinaista sotaa hän ei kuitenkaan voi aloittaa ilman kongressia, ja siihen on kynnys varmasti korkea demokraattienemmistöllä.

Episodi kuitenkin kuvaa, kuinka mahdotonta markkinoiden liikkeitä on tulkita ulkoisten mullistusten perusteella. Ensin VIX riehaantuu, sitten tasaantuu – vaikka siihen kytketyssä ulkoisessa kriisissä ei ole kummempaa edistystä tapahtunut.

***

Tämä sisältö on maksullinen: kirjaudu sisään tai aloita jäsenyys. Jos olet vanha tilaaja, kirjaudu ensin sisään, jolloin voit uudistaa tilauksesi myös luottokortilla.


Vastaa

Muut
Pörssihaukka somessa

Pörssihaukka
Y-tunnus 1666554-1
info@porssihaukka.fi

Tietosuojaseloste

Kaupan ehdot

2024 © Pörssihaukka