Markkinakatsaus: Mitä oskillaattorit kertovat markkinatilanteesta?

Oskilloiminen on lystiä!

Koira narun päässä on oskillaattorin arkkityyppi.

Hitaasti hiipuu keskipitkä nouseva trendi, mutta siten ne tässä vaiheessa laskumarkkinaa yleensä taittuvatkin. Ja myös siinä tapauksessa, että laskumarkkina on takana – sitähän emme voi vielä tietää.

Keskipitkien trendien taitteet ovat rajuja yleensä vain laskumarkkinan alussa, kun pörssit sukeltavat näennäisesti odottamatta hullun lailla ja ilman syytä, jopa toistakymmentä prosenttia viikossa. Useimmiten taitteet kehkeytyvät hitaasti, varsinkin nousutrendien huipulla.

Jäsenet ovat toivoneet teknisten indikaattorien esittelyä. Nyt on sopiva hetki tutustua muutamaan keskeiseen oskillaattoriin, jotka ovat momentum-indikaattoreista tärkeimpiä. Niitä voi hyödyntää kohtalaisen lyhyelläkin kokemuksella – oikein opastettuna.

***

Tämä sisältö on maksullinen: kirjaudu sisään tai aloita jäsenyys. Jos olet vanha tilaaja, kirjaudu ensin sisään, jolloin voit uudistaa tilauksesi myös luottokortilla.


4 thoughts on "Markkinakatsaus: Mitä oskillaattorit kertovat markkinatilanteesta?"

 1. Heikki Karppinen sanoo:

  Huomenta kaima. Hyvä juttu ja vahvistaa käsitystä osaamisestasi. Juttu ei lainkaan pitkä. Toivottavasti saadaan vinkkejä trendien taitepisteistä ja joissakin tapauksissa yksittäisten osakkeiden. Ylilyöntejä olen itsekin seurannut osaketasolla mutta mm. Kauppalehden sivustoja muutettiin jokin aika sitten ja nyt en ainakaan minä löydä osakekohtaisia saatikka indeksikohtaisia trendisivuja. Onko oikein tulkittu .että investor on nyt ylärekisterissä ja ostokohtaa kannattaa odottaa.

  1. Heikki Ikonen sanoo:

   Huomenta ja kiitos kaima!

   Käyn kyllä yksittäisiä osakkeitakin läpi, ainakin itse suosittelemiani ja myös jäsenten toivomia resurssien mukaan, nyt se ei ole ongelma kun määrä on vielä sen verran pieni.

   Aika useinhan osakkeet liikkuvat samaa tahtia indeksien kanssa, mikä johtuu ennen kaikkea volalitiliteetin eli VIX:in liikkeistä. Jotkut epäsykliset kulkevat hiukan omia polkujaan, mutta markkinapaniikeissa kaikki kyllä tulevat alas.

   Investor tosiaan kuuluu lukemattomiin osakkeisiin, joissa viikko-oskillaattorit ovat ylärekisterissä, joten kannattaa odottaa. Sillä saattaa olla edessä aika pitkä nousutrendi, siis puhun seuraavaan laskumarkkinaan asti kestävästä, mutta kyllä se sellaistenkin aikana nykäyksiä alas ottaa.

   Tarkkailen tilannetta, ja koska Investor kuuluu mallisalkkuihini, pistän viestiä sen ja muidenkin suosittelemieni osakkeiden tilanteesta.

 2. Mika Aurinen sanoo:

  Hei Heikki,

  Mielenkiinnosta rupesin tarkastelemaan näitä oskillaattoreita muutamien osakkeiden kohdalta. Pääpiirteissään ne ovat, kuten olet todennut, siellä ylärekisterissä tai sitten hieman alaviistoon. Poikkeuksena kuitenkin pöllähti silmille LAT1V. Sen sekä viikko- että päiväoskillaattorit ovat kellarissa. Päiväarvot näyttävät jopa siltä, että voisivat vaikka kohta lähteä kipuamaan ylöspäin. Erittäin rajoitettuun kokemukseeni perustuen tulin siihen tulokseen, että tässä voisi olla sellainen epäsyklinen yhtiö, joka ei välttämättä seuraa indeksiä. Miten kommentoit näitä ajatuksiani?

  1. Heikki Ikonen sanoo:

   Morjens, Mika,

   Lassila&Tikanojan osake on teknisesti tosiaan ainakin oskillaattorien puolesta piakkoin ostokelpoinen. Ja hinnan puolesta varmasti – jos ei mitään ihmeellistä ole yhtiössä edessä. Isoja kupruja tältä en osaa ainakaan itse odottaa. L&T:n palvelut ovat niin oleellinen osa yhteiskunnan arkea.

   Osinkohan tällä on jo irronnut, joten varsinainen osinkodroppi on takana. Muutama kuukausi-indikaattori on hiukan sen näköinen, että pudotusta saattaa vielä tulla. Ja jos yleismarkkina sukeltaa, kuten kyllä odotan, niin L&T tuskin siltä säästyy.

   Mutta monessakin mielessä tämä tosiaan alkaa olla houkutteleva. Kunhan VIX kiskaisee ylös, niin osinkopaperia mielivälle tämä tulee olemaan hyvässä tarjouksessa, jos ei nyt tosiaan mitään historiasta poikkeavaa ole yhtiössä tapahtumassa. En ole sellaisesta ainakaan kuullut.

Vastaa

Pörssihaukka
Y-tunnus 1666554-1
info@porssihaukka.fi

Tietosuojaseloste

Kaupan ehdot

2020 © Pörssihaukka