Markkinakatsaus: Lyhyeksi jäi kp-trendi

Pätkityt trendit ovat nyt markkinoiden muotiaalto

Kauppojen optimointi teknisen analyysin avulla on yleensä ottaen hyödyllistä, mutta virheitäkin väistämättä tulee. Edellinen nouseva keskipitkä trendi elo-syyskuussa jäi hyvin lyhyeksi, kun Donald Trump nosti panoksia kauppasodassa Kiinan kanssa. Mutta lyhyeksi jäi sitä seurannut laskeva kp-trendikin.

Yleensä kp-trendit kestävät ainakin kuukauden suuntaan jos toiseen, mutta nämä molemmat typistyivät pariin viikkoon. Se on varsin poikkeuksellista. Maailmanpolitiikan heilahtelut käyvät muodollisesta selityksestä, mutta niiden paikkansa pitävyyttä on mahdoton tietää ja tarkistaa. Markkinoiden elämä on tiettyyn mittaan arvoituksellista.

***

Tämä sisältö on maksullinen: kirjaudu sisään tai aloita jäsenyys. Jos olet vanha tilaaja, kirjaudu ensin sisään, jolloin voit uudistaa tilauksesi myös luottokortilla.


2 thoughts on "Markkinakatsaus: Lyhyeksi jäi kp-trendi"

 1. Eero Tolvanen sanoo:

  Olen ollut jo jonkin aikaa vahvalla käteispainolla ja myyntini (mm.Nordea ja Nokia) ajoittuivat mukavasti ennen kuin niiden hinnat laskettelivat vauhdikkaasti. Odottelen nyt pääsyä ostotiskille, sillä hyvin useinhan käy niin, että lokakuussa alkaa loppuvuoden nousujakso.

  Pörssihaukan sivustoja on todella antoisaa lukea ja suoraan sanoen odottelen siltä suunnalta nyt vihreää valoa. Tuotot ovat osakemarkkinoilla näinä aikoina varsin tiukassa, joten en haluaisi myöhästyä loppuvuoden nykäyksestä ylöspäin – olkoon se sitten vaikka se kuuluisi ”kuolleen kissan pomppu”. Olet, Heikki, viime aikoina kirjoittanut, ettei tuulettamiseen vielä ole oikea hetki ja markkinat eivät välttämättä ole vielä pohjilla. Hyvin arkana tässä markkinoita seurailen.

  Eihän tämä kokonaiskuva ruusuiselta näytä. Teollisuuden ostopäällikköindeksit hiipuvat ja talouskasvu heikkenee niin jenkeissä, Kiinassa kuin Euroopassakin. Mitään positiivista en oikein pysty näkemään ellen nyt sitten lähde uskottelemaan itselleni, että keskuspankit tulevat apuuni ja alkavat elvyttää ja rahaa syydetään markkinoille. Näetkö mitään merkkejä siitä, että ”jokavuotinen jouluralli” olisi jo lähellä.

  P.S. Hyvää settiä kyllä kirjoitat ja tuoreella reippaalla tavallasi. Tultuani palastasi seuraajaksi olen itse jättänyt talouslehtien keskustelupalstojen lukemisen todella vähäiseksi. Nyt sitten Heikki – onko vihreää valoa osakkeille näköpiirissä ja onko jotain, mistä sen käänteen ylöspäin voisit päätellä?

  1. Heikki Ikonen sanoo:

   Moi, ja kiitos Eero. Pahoittelen vastauksen viipymistä, sijoituskurssirumba on nyt kiivaimmillaan ja illat menevät niissä.

   Kuten markkinakatsauksissa olen todennut, kp-trendit heittelehtivät viime kuukausien aikana lyhentyen yllättävästi. Trumpin Kiina-uhittelut sen näyttävät tosiaan aiheuttaneen.

   TA on aika hankala väline pitkiin ennusteisiin, mutta ei se tavallinen kevätpuoleen kestävä ralli ainakaan epätodennäköinen ole. Ostopaikoista yleisellä tasolla on silti vaikea sanoa oikein mitään, koska se vaihtelee niin osakekohtaisesti. Siksi ostosuosituslista päivittyy säännöllisesti.

   Riippuu tietysti mitä olet ostamassa, mutta kyllä hyviä tarjokkaita pitäisi kohta taas löytyä. VIX on kuten korostan kuitenkin tärkein ostopaikkojen määrittäjä, ja se kyllä vauhdittuu taas tietyin välein. Se on taas kiihtymässä, joten seuraavat ostopaikat lähestyvät.

   Suhdanteen sinänsä arvioin olevan taitteen tuntumassa, siis laajassa mitassa. Pitkät korot, joista olen laajasti kirjoittanut, ovat pohjaamassa tai jo sen tehneet. Eli suhdanne taittuu.

   Asiasta tarkemmin tietysti markkinakatsauksissa ja ostosuosituslistan suosituksissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Pörssihaukka
Y-tunnus 1666554-1
info@porssihaukka.fi

Tietosuojaseloste

Kaupan ehdot

2020 © Pörssihaukka