Markkinakatsaus: Lopulta vähän vauhtia

Lopulta alamäki - ja lisävauhti kelpaisi!

Pörssihaukka odotti jo pari viikkoa sitten osakemarkkinoiden keskipitkän trendin taittuvan alas, mutta vielä se yhden lyhyen trendin verran pomppasi ylös. Sitten tulikin jo noutaja, lopulta.

Kuten Pörssihaukka aina korostaa, trendit eivät kestä ikuisesti missään aikaikkunassa mihinkään suuntaan. Taitteiden arviointi on aina vaikeaa, mutta markkinoiden pitkän trendin käännyttyä erityisen haastavaa.

Vastoin yleisiä tunnelmia ja ennusteitahan olemme selkeästi nousumarkkinassa eli pitkä trendi on ylös, joissakin pörsseissä jo hyvinkin voimakkaasti. Euroopan tärkein indeksi Eurostoxx50 kiskaisi edellisen nousumarkkinansa piikin tasolle. Yhdysvalloissa indeksit ovat tehneet uusia ennätyksiä.

Nousumarkkinaa on pian vuosi pulkassa. Nousumarkkinassa keskipitkien ja lyhyidenkin trendien liike on jossain määrin erilaista verrattuna laskumarkkinaan. Mutta kuitenkin trendit aina toimivat.

***

Tämä sisältö on maksullinen: kirjaudu sisään tai aloita jäsenyys. Jos olet vanha tilaaja, kirjaudu ensin sisään, jolloin voit uudistaa tilauksesi myös luottokortilla.


Vastaa

Sijoituskohteet
Muut
Pörssihaukka somessa

Pörssihaukka
Y-tunnus 1666554-1
info@porssihaukka.fi

Tietosuojaseloste

Kaupan ehdot

2024 © Pörssihaukka