Markkinakatsaus: Kevätralli tuoksuu jo

Pikkupakkasessa henkii jo kevätralli

Markkina-analyyseissa kuten kaikessa arvioinnissa tulee virheitä, onneksi makoisia osumiakin. Pörssihaukka povasi jo syyskuussa, kun yleinen pessimismi hallitsi tunnelmia, että OMX25 suuntaa seuraavaksi 4200 pisteeseen ja sinetöi samalla nousumarkkinan toteutumisen. Jokseenkin tarkkaan näin kävi, eikä aikataulukaan juuri heittänyt.

Lokakuun lopussa tilatun laskevan keskipitkän pitäisi olla pääpiirteissään pulkassa. Perinteisen kevätrallin oireet ovat jo vahvat. Joulu- ja tammikuu kuuluvat jo tilastollisesti vahvoihin nousukuukausiin, ja kaikki viittaa teknistä analyysia myöten siihen tänäkin vuonna.

Kaikki osakkeet eivät kuitenkaan kulje yhdenmukaisesti, ja sekä ali- että ylihinnoittelu syntyvät pidemmillä aikaväleillä, harvoin yksittäisten keskipitkien trendin aikana. Niiden suositukset eivät riipu indekseistä, joiden sisällä on aina voimakkaita virtauksia myös nousumarkkinoissa.

***

Tämä sisältö on maksullinen: kirjaudu sisään tai aloita jäsenyys. Jos olet vanha tilaaja, kirjaudu ensin sisään, jolloin voit uudistaa tilauksesi myös luottokortilla.


Vastaa

Sijoituskohteet
Sijoitusstrategiat
Muut
Pörssihaukka somessa

Pörssihaukka
Y-tunnus 1666554-1
info@porssihaukka.fi

Tietosuojaseloste

Kaupan ehdot

2023 © Pörssihaukka