Markkinakatsaus: Historiallista heiluntaa

Donald Trumpilta ei puutu ainakaan optimismia

Leuat loksahtavat näinä aikoina, vaikka erilaisia kriisejä on kirjavan joukon nähnyt. Sijoitussivustollekin tärkeää aineistoa tunkee harva se tunti sellaiset määrät, että sen käsittelyssä on keskityttävä aivan oleellisimpaan.

Viikko sitten oli ilmeistä, että pörssien sukellus jatkuu - kuten tapahtui. Kaikkea myytiin ennen kokemattomalla tavalla.

Mutta raivoisa oli nousukin, kun Yhdysvalloissa kongressi pääsi sopuun kahden tuhannen miljardin elvytyspaketista. Vastaavaa rallia ei ole koettu liki sataan vuoteen.

***

Tämä sisältö on maksullinen: kirjaudu sisään tai aloita jäsenyys. Jos olet vanha tilaaja, kirjaudu ensin sisään, jolloin voit uudistaa tilauksesi myös luottokortilla.


4 thoughts on "Markkinakatsaus: Historiallista heiluntaa"

 1. Heikki sanoo:

  Kiitos katsauksessa jälleen!

  Ehkä olisi hyvä listata ne yhtiöt jotka pystyvät suurimmalla todennäköisyydellä tekemään tulosta myös mahdollisessa melko syvässäkin lamassa ja joiden kysyntä ei lakkaa. Itse mietin esim. Sampoa, Fortumin, Con Ediä, teleoperaattoreita, jotka varmaan toimivat joka suhdanteessa varsin tasaisesti? Oletko samaa mieltä tai tuleeko muita mieleen?

  1. Heikki Ikonen sanoo:

   Kiitos!

   Juu, käyn läpi näitä markkinakatsauksissa, ja toisaalta ostosuosituslistan osta-suositukset perustuvat tällaisena aikana aika lailla tähän näkökulmaan.

   Kyseisten yhtiöiden ohella vakaimpia ovat perinteisesti lääkeyhtiöt, kulutushyöydykeyhtiöt, kauppa – mutta siltäkin osin tilanne on nyt hyvin poikkeava, vaikkapa rautakauppa Lowe´s voidaan sulkea, mitä sille ei ole ennen tapahtunut.

   Mutta kauanko tämä kestäää? Tuskin paria kuukautta kauemmin, mutta… Ainakin ruoka tekee kauppansa.

   Teleoperaattoritkin ovat myös mediataloja nykyään, ja se voi rassata myyntiä. Toisaalta viihdykettä kuluu kotona pyörittäessä, jos on varaa siitä maksaa. Tämä on hyvin erikoinen tilanne.

   Mutta otan siis huomioon nämä suosituksissa, ja TA:kin kertoo siitä normaalisti aika lailla. Jos yhtiö on vakaa, sitä on normaalisi sen osakekurssikin – pois lukien hurjimmat myyntipaniikit, jollaista todistimme juuri uskomattomassa mitassa.

 2. Antti sanoo:

  Eikö nyt ole käynyt pahin mahdollinen? Olet aina sanonut että vaikka kurssit liikkuu niin osingot tulee. Nyt ne ei vain tule? Ei ole autuaaksi tekevää osingotkaan…

  1. Heikki Ikonen sanoo:

   Osapuilleen pahin mahdollinen on tapahtunut. Moni maa ei ole kokenut tällaista shokkia sitten toisen maailmansodan, tosin finanssikriisikin oli raju, mutta erilainen.

   Osinkojen leikkaaminen kriiseissä on tavallista, jotkut eivät sitä tosin silloinkaan tee. Mutta finanssikriisissäkin osinkoja leikattiin laajasti, myös osa Pörssihaukan yhtiöistä.

   En usko vieläkään rajuihin leikkauksiin nimenomaan Pörssihaukan suositusyhtiöissä, ja osa jatkanee osinkopolitiikkaansa ilman dramaattisia muutoksia. Mutta jos yritysten on suljettava tuotantolaitoksia ja kaupankäynti seisoo kokonaan, niin rassaahan se.

   Kyllä koronasta aikamoinen musta joutsen tuli, ja toisin kuin finanssikriisi ilman ennakkovaroitusta. Tuolloinhan velkapommi kasaantui vuosia, ja se oli tiedossa.

   Yhäkin koronan vaikutukset voivat jäädä lyhyiksi, jos vastatoimet tehoavat. Länsimaat olivat tilanteeseen valitettavan huonosti valmistautuneet.

   Mutta jos tilanne tasaantuu vähänkään Aasian tapaan, niin parhaiden osinkokoneiden osingot juoksevat suuremmitta häiriöittä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Pörssihaukka
Y-tunnus 1666554-1
info@porssihaukka.fi

Tietosuojaseloste

Kaupan ehdot

2020 © Pörssihaukka