Sykliset

Tälle listalle olen kerännyt viisi suhdanneherkkää osaketta, joita pidän erityisen potentiaalisina markkinoiden pohjassa. Parhaillekin syklisille yhtiöille on ominaista, että tulokset ja varsinkin osakekurssi liikkuvat voimakkaasti suhdanteiden mukana - yleensä paljon enemmän kuin tuloskunto edellyttäisi.

Markkinoiden pohjassa ne ovat rutkassa alennuksessa tarjoten ruhtinaallisen tuottopotentiaalin etenkin sille, joka osaa pelata suhdanteilla eli ostaa ja myydä oikeaan aikaan. Hyvät sykliset mahdollistavat ylivertaiset tuotot, koska kurssinousut pohjasta huipulle ovat hurjia.

Se on myös sijoittamisen ylivertaisesti vaikein laji. Parhaat ostohetket eivät kauan kestä, ja markkinahuiputkin on tunnistettava optimaaliseen tulokseen yltääkseen. Moni sitä yrittää, harva onnistuu. Markkinoiden lukeminen on kuitenkin Pörssihaukan leipälaji.

Syklisillä osakkeilla spekuloiminen on jokseenkin turvallista touhua, kun sen tekee hyvillä osinkoyhtiöillä. Listan onkin laadittu siten, että osta ja pidä -strategiallakin se tarjoaa muhkeaa osinkovirtaa. Siinä tapauksessa on tosin totuttava ajoittain reippaaseen osakekurssin heiluntaan.

Lista on laadittu suosiollisessa markkinatilanteessa alkuvuodesta 2019. Lista pysyy jatkuvasti esillä jo siksi, että asiakas voi tarkistaa sen pärjäämisen.

Pysyvänä ostosuosituksena sen arvo kuitenkin vähenee markkinakäänteen jälkeen eli kurssien lähdettyä nousuun. Nousumarkkinat kuitenkin kestävät niin pitkään, että aivan hetkessä osakkeet eivät menetä potentiaaliaan.

Markkinoiden heilunnan vuoksi jotkut osakkeet saattavat olla ajoittain turhan hintavia. Osakkeiden ostopaikkoja kannattaa seurata Pörssihaukan markkina-analyyseista.

Osakkeet on valittu kolmesta pörssistä: Helsingin, Tukholman ja New Yorkin, koska ne ovat kaikkien arvopaperivälittäjien listalla, ja kyseiset maat noudattavat osinkojen verotuksessa verosopimusta toisin kuin mm. Saksa, Tanska ja Norja.

Lista on aakkos- ei paremmuusjärjestyksessä. Noin puolet yhtiöistä ei ole näissä mallisalkuissa, vaan ne löytyvät myöhemmin lisättyinä ostosuosituslistasta nimeä klikkaamalla!

Markkinoiden heilunnan vuoksi osakkeet saattavat olla ajoittain turhan hintavia. Osakkeiden ostopaikat määrittelee ostosuosituslista ja sen muutoksia selittävät markkina-analyysit!

***

Tämä sisältö on maksullinen: kirjaudu sisään tai aloita jäsenyys. Jos olet vanha tilaaja, kirjaudu ensin sisään, jolloin voit uudistaa tilauksesi myös luottokortilla.


Sijoituskohteet
Sijoitusstrategiat
Muut
Pörssihaukka somessa

Pörssihaukka
Y-tunnus 1666554-1
info@porssihaukka.fi

Tietosuojaseloste

Kaupan ehdot

2024 © Pörssihaukka