Heikin ulkomaisten osinkotykkien tehonyrkki

Osinkoyhtiöt ovat kahdessa listassa siksi, että monet suomalaiset sijoittajat haluavat nimenomaan kotimaisia osakkeita, eikä hyvistä osinkoyhtiöistä ole Helsingin pörssissä pula. Ulkomaisiin osakkeisiin pätevät kuitenkin samat sanat kuin suomalaisiin, joten en toista osinko-osakkeiden luonnehdintojani.

Absoluuttisesti korkea osinko ei automaattisesti oikeuta tällekään listalle ilman vakuuttavaa osinkohistoriaa. Tämän listan kaikki osakkeet eivät tarjoa aivan kuuden prosentin osinkoa nykyhinnoilla, tosin sekin saattaa markkinapaniikeissa toteutua. Osa tarjoaa sen yli.

Korkoa korolle -tekijä toimii näiden kanssa kuten suomalaisten osakkeiden. Albert Einstein, joka tunnetaan kohtalaisista matemaattisista ansioistaan, määritteli korkoa korolle -tekijän ihmeeksi.  Ihme tai ei, mutta osinkojen uudelleen sijoittaminen kasvattaa pääomaa yllättävän nopeasti.

Tämän listan viidestä yhtiöstä neljä on amerikkalaista ja yksi ruotsalainen. Historian perusteella näidenkin osinkotrendi on varsin ennustettava, joskin omat riskinsä kuhunkin yhtiöö sisältyy. Sen vuoksi hajautuksesta ei pidä koskaan ahneuttaan tinkiä – ei myöskään osinkoahneuttaan, vaikka osinko sijoittamisen kirkkaasti varmempi tuottoelementti onkin.

Lista on aakkos-, ei paremmuusjärjestyksessä. Markkinoiden heilunnan vuoksi jotkut osakkeet saattavat olla ajoittain turhan hintavia. Osakkeiden ostopaikkoja kannattaa seurata Pörssihaukan markkina-analyyseista.

Tämä sisältö on maksullinen: kirjaudu sisään tai aloita jäsenyys.


Pörssihaukka
Y-tunnus 1666554-1
info@porssihaukka.fi

Tietosuojaseloste

Kaupan ehdot

2019 © Pörssihaukka